Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області ІНФОРМУЄ

22 Листопада, 2023 р., 16:22
Відповідальність, яка  застосовується до СГ за незабезпечення можливості здійснення  безготівкових розрахунків У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» (далі – Постанова № 894) визначено, що торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно, у такі строки:
21 Листопада, 2023 р., 15:21
Щодо заповнення реквізитів платіжної інструкції у форматі IS020022 під час сплати податків і зборів У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, юридичні особи, фізичні особи – підприємці та громадяни при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску заповнюють у платіжній інструкції всі обов’язкові реквізити.
20 Листопада, 2023 р., 16:34
Суб’єкт господарювання при реєстрації нової моделі РРО отримав квитанцію з помилкою «Сфера застосування не відповідає сфері застосування РРО та/або РРО не внесений до реєстру екземплярів РРО» - його дії Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що згідно з п. 2 глави 2 розд. ІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями, реєстрації в контролюючому органі підлягають реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО), модифікації яких включені до Державного реєстру РРО (далі – Реєстр РРО), з урахуванням сфер їх застосування та за умови, що строк служби, установлений у технічній документації на РРО, не вичерпався, а також з урахуванням строків первинної реєстрації, установлених Реєстром РРО.
16 Листопада, 2023 р., 17:01
Фахівці податкової служби області щоденно проводять "Гарячі лінії"  щодо застосування та впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій У робочі дні працюють телефонні «гарячі» лінії з питань застосування РРО/ППРО під час здійснення господарської діяльності. 
13 Листопада, 2023 р., 12:04
Запитання – відповідь щодо сплати земельного податку Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як фізичній особі (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?
09 Листопада, 2023 р., 14:38
З початку року бізнес Буковини сплатив до місцевих бюджетів понад 5,3 млрд грн податків та податкових платежів Упродовж січня - жовтня 2023 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 5324,4 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2022 року на 1011,8 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.
07 Листопада, 2023 р., 15:52
Від початку року буковинські платники сплатили в казну держави понад 8 млрд грн податкових платежів та 5 млрд грн податків єдиного внеску Про це поінформував громадськість краю начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області  Віталій Шпак. Так, впродовж 10 місяців цього року надходження до зведеного бюджету склали майже 8 млрд 24,9 млн грн податкових платежів. Це на 1 млрд 540,0 млн грн, або на 23,7 відсотків більше, ніж у січні – жовтні 2022 року.
02 Листопада, 2023 р., 10:23
Податківці Буковини встановлюють факти порушень під час застосування РРО/ПРРО та виявляють нелегальних працівників У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що податкові  аудитори проводять фактичні перевірки закладів громадського харчування та торгівлі на предмет дотримання ними податкового законодавства під час проведення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі, легального оформлення найманих працівників, дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією.
30 Жовтня, 2023 р., 16:49
Податківці Буковини встановлюють факти реалізації товару через Інтернет без застосування

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь