Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області ІНФОРМУЄ

12 Грудня, 2023 р., 16:08
Понад 5,5 мільярдів гривень  ЄСВ сплатили з початку року платники Буковини Упродовж січня-листопада 2023 року страхувальники перерахували 5 млрд 543,9 млн грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Зазначена сума перевищила минулорічну сплату на 807,2 млн грн, або 17 відсотків.  Соціальні фонди отримали 176,7 млн грн. понад планові показники. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.
11 Грудня, 2023 р., 16:38
Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП, у разі зміни податкової адреси, необхідно подавати за новим місцезнаходженням Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, до якого контролюючого органу повинна подавати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, або у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій збройними формуваннями російської федерації, на іншу територію України.
08 Грудня, 2023 р., 15:01
Зазначаємо  групу товарів у спрощеному чеку правильно!
08 Грудня, 2023 р., 11:59
Надходження до місцевих бюджетів області склали понад 5,6 млрд грн
05 Грудня, 2023 р., 11:56
Податкові надходження: за 11 місяців 2023 року буковинські платники сплатили  8 млрд 964,1 млн грн податків та 5 млрд 543,9 млн грн єдиного соціального внеску  Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував громадськість про виконання завдань щодо сплати податкових платежів буковинцями (бізнес – спільнотою та громадянами) впродовж 11 місяців 2023 року. За його словами  представники буковинського бізнесу і мешканці області сплатили до бюджетів усіх рівнів 8 млрд 964,1 млн грн податків та 5 млрд 543,9 млн грн єдиного соціального внеску. Такі надходження перевищують показники аналогічного періоду минулого року - щодо податкових платежів на 1 млрд 641,9 млн грн, або на 122,4 відсотки, а щодо єдиного соціального внеску то приріст складає понад 807,2 млн грн. Очільник податкової служби відзначає, попри те, що війни з агресором триває платники області сумлінно відносяться до фінансової підтримки потреб країни та армії. До загального фонду держбюджету впродовж січня – листопаду 2023 року надійшло понад 3 млрд 323,9 млн грн податкових зобов’язань , а це перевищує минулорічні надходження майже на 861,6 млн грн. Стосовно надходжень до місцевих бюджетів області, то місцеві бюджети отримали майже 5 млрд 640,3 млн грн податкових платежів. Згідно аналізу , спостерігається приріст на 780,3 млн грн до показників минулого року. В розрізі основних платежів до державного бюджету найбільшу частку складають: податок на додану вартість - понад 975,0 млн грн; податок на доходи фізичних осіб – 1млрд 161,4 млн грн; військовий податок 368,1 млн грн та 408,9 млн грн податок на прибуток. Серед надходжень до місцевих бюджетів понад 70,3 відсотків складає податок на доходи фізичних осіб – понад 3 млрд 964,8 млн грн. Суб’єкти малого підприємництва «спрощенці» сплатили 738,5 млн грн єдиного податку. Землевласники та землекористувачі забезпечили місцевим бюджетам понад 492,0 млн грн плати за землю та оренду. Доплата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, у разі збільшення кількості РРО у місці торгівлі Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до положень ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами та доповненнями роздрібна торгівля, зокрема, алкогольними напоями (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових) може здійснюватися суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.
01 Грудня, 2023 р., 14:16
Щодо отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єктами господарювання, які використовують програмні РРО Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається органами ліцензування, якими відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 № 609 є територіальні органи ДПС.
30 Листопада, 2023 р., 14:38
До уваги платників податків: інформацію щодо адрес, контактних телефонів, режиму роботи  центрів обслуговування платників розміщено на сайті  
28 Листопада, 2023 р., 11:43
До місцевих бюджетів Буковини платники сплатили понад 167,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно За десять місяців 2023 року буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів понад 167,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з сумою податку, що була перерахована казни за аналогічний період минулого року, нинішні надходження зросли майже на 80 млн грн. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.
28 Листопада, 2023 р., 09:27
За видачу фіскального чека, в якому відсутній реквізит цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої передбачено фінансові санкції
23 Листопада, 2023 р., 15:22
Ні фальсифікату: Щоб пересвідчитись у легальності походження алкоголю чи тютюну буковинці можуть самостійно перевірити акцизну марку У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області закликають буковинців долучитися до контролю за реалізацією алкоголю та цигарок, щоб захистити себе від купівлі фальсифікованої чи контрафактної продукції.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь