Для приватних та комерційних господарств, місць торгівлі. Ящур!
Ящур – це висококонтагіозна вірусна хвороба, яка вражає здебільшого велику рогату худобу, свиней, овець, кіз та інших парнокопитних жуйних тварин. Має сильний негативний вплив на сільське господарство та секторальну економіку. Існує понад 60 штамів.
Люди можуть хворіти на ящур та здатні переносити вірус у респіраторному тракті протягом 24-48 годин.
Як передається Ящур?
Через забруднені кормові інгредієнти, предмети, забруднений одяг, взуття, обладнання чи транспорт.
Хвороба може виживати в забрудненому кормі та середовищі до 1 місяця залежно від температури та рівня рН.
Відділ організації протиепізоотичної роботи
Держпродспоживслужби в Дністровському районі