Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 інформаційні повідомлення

Дата: 29.08.2024 15:40
Кількість переглядів: 36

Буковина: До місцевих бюджетів сплачено 70,3 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що з початку 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 70,3 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Це на 7,8 відсотків, або 5,0 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року. 

Податківці звертають увагу, що зазначений податок сплачується суб’єктами господарювання – продавцями підакцизної продукції -  до бюджету тієї територіальної громади, на території якої ними здійснюється діяльність. 

Акцизний податок з роздрібного продажу суттєво впливає на збільшення надходжень до місцевих бюджетів і залежить від того чи продавці у всіх випадках «фіскалізують» продаж товарів і видають розрахункові документи. 

З огляду на це, кожен покупець підакцизної продукції, котрого турбує добробут своєї територіальної громади, має вимагати розрахунковий документ у продавця. 

Порядок дій при зміні даних платника податків

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що фізичні особи-платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи-платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за формою № 5ДР. 

Така заява подається до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання або до будь-якого контролюючого органу. 

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Внесення змін до ДРФО здійснюється протягом трьох робочих днів з наступного дня після дня подання фізичною особою Заяви за ф. № 5ДР.

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь