Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Учасник бойових дій відкрив у Чернівцях студію яскравих емоцій «Фенікс»

Дата: 22.07.2024 16:50
Кількість переглядів: 48

Учасник бойових дій Віталій Бакрев з Чернівців, після втрати ноги на війні, вирішив розпочати власну справу. За власні кошти відкрив магазин квітів та святкового оформлення у с.Магала, а за кошти мікрогранту за урядовою програмою єРобота «Власна справа» нещодавно відкрив у Чернівцях студію яскравих емоцій «Фенікс».

Віталій кілька разів подав документи через Дію на «ветеранський грант», щоб реалізувати мрію, проте під час подачі документі виникали труднощі - його посвідчення учасника бойових не підтягувалося в Дії. Це не зупинило чоловіка, і  ветеран подався на мікрогрант на суму 250 тис.грн 

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов добровольцем до Збройних сил України. Спершу Віталій був розвідником, а згодом — кулеметником. Одразу після навчань воював на Київщині, у квітні 2022 року військового з побратимами перекинули на Харківщину, де він упродовж п’яти місяців брав участь у боях з окупантами. А 24 серпня 2022 року, саме в День Незалежності, Віталій втратив ногу. 

Віталія комісували та він вирішив започаткувати свою справу. Назву магазину обрав не випадково, «Фенікс» — це його позивний у війську. Обрав такий позивний зовсім не випадково.

«Обрав такий позивний, бо розумів, що військова служба мене точно змінить. Фенікс – міфічний вогняний птах, символ переродження. Багато хто зараз каже, що втомився від війни, натомість моя студія покликана вносити в життя яскраві емоції. Своїми діями я хочу показати усім тим, у кого опустилися руки, що бізнес зараз можна і треба розвивати. Так само яскраві емоції можна знайти і на війні. Хочу надихнути наших людей на нові звершення, на перемогу» - розповідає військовий.

За кошти мікрогранту ветеран закупив товар – квіти, кульки та  меблі для студії, а також частково оплатив оренду та маркетингові послуги. Наразі сформував команду працівників: флориста - дизайнера квітів та квіткового магазину, дизайнера із кулькових витворів та маркетолога. Студія яскравих емоцій «Фенікс» знаходиться у Чернівцях за адресою: вул.Руська 74.

Сьогодні у студії яскравих емоцій «Фенікс» можна придбати усе, що потрібно для свята: від квітів до кульок та м’яких іграшок. У планах Віталія — розвиток та розширення підприємницької діяльності, однак наразі лікування дещо вибило з графіка.

«Мені одночасно і хочеться розвиватися, є багато інших ідей, однак і хочеться до хлопців повернутися. Я був раніше штурмовиком, командиром, і хотілося б й надалі виконувати ті бойові завдання. Але наразі мушу відновити здоров’я», — додає військовий.

Прийом заявок за програмами «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» продовжується!

Подати заявку можна через Дія.

Більше про грантові програми дізнавайтеся тут:

«Власна справа» https://is.gd/xBaklo

«Грант для ветеранів та їх подружжя» https://is.gd/jxqZ7j

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть за номером телефону (0372) 95 02 11.

5.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь