Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пробаційні програми. Суть, особливості, переваги для правопорушника та громади

Дата: 19.07.2024 12:43
Кількість переглядів: 162

Начальником Дністровського РС №1 філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області Катериною Бежнар та провідним інспектором Дністровського РС №1 Анастасією Васильчук  проведено робочі зустрічі з суддею Кельменецького районного суду Чернівецької області Олегом Телешманом, прокурором Дністровської окружної прокуратури Гашимом Алієвим, головним спеціалістом служби у справах дітей Дністровської РДА Людмилою Крупко, директором Кельменецького селищного центру соціальних служб Людмилою Попович та провідним фахівцем із соціальної роботи Кельменецького селищного центру соціальних служб Аліною Рибак на тему -  «Пробаційні програми. Суть, особливості, переваги для правопорушника та громади», щодо практики винесення судами рішень, якими на суб’єкта пробації покладено обов’язок виконувати заходи передбачені пробаційними програмами.
  Пробаційна програма – програма, що призначається за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням, та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

Метою реалізації пробаційних програм є виправлення суб′єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Реалізація кожної пробаційної програми забезпечується органами пробації.

До реалізації пробаційної програми у порядку, визначеному законодавством, можуть залучатися установи, партнерські організації, об’єднання громадян, волонтери пробації, які можуть надавати послуги, необхідні для реалізації пробаційних програм.

Пробаційна програма може змінити життя засудженого на краще, якщо він не лише відвідує всі заняття, передбачені графіком, а й виявлятиме власне бажання змінитися.

 

Катерина БЕЖНАР, начальником Дністровського РС №1 філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь