Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 2 від 26 червня 2024 року

Дата: 03.07.2024 11:07
Кількість переглядів: 45

 

 

ПРОТОКОЛ № 2

 

чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кельменецької селищної ради

 

с-ще Кельменці                                                                                                           26 червня 2024 року

 

Головуючий: Селищний голова – Богдан ОЛІЙНИК.

 

Присутні: Члени комісії згідно затвердженого складу.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Щодо забезпечення належного функціонування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

  2. Аналіз стану захисних споруд цивільного захисту.

  3. Про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року. Стан пожежної та техногенної безпеки санкціонованих та не санкціонованих сміттєзвалищ.

  4. Про стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території громади.

  5. Про забезпечення пожежної безпеки під час жнивної кампанії та недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання зерна.

  6. Про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами.

  7. Про забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2024 року.

  8. Про стан роботи щодо проведення паспортизації, ідентифікації, розроблення планів локалізації, ліквідації аварійних ситуацій та аварій, декларацій безпеки для потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, які дислоковані на території громади.

  9. Про стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки на об’єктах з масовим (тимчасовим або постійним) перебуванням людей, закладах освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я.

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

ПО ПЕРШОМУ ПИТАННЮ:

 

Щодо забезпечення належного функціонування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про забезпечення належного функціонування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про забезпечення належного функціонування пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони, взяти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області спільно з відділом з питань оборонної, мобілізаційної роботи та з питань надзвичайних ситуацій селищної ради:

  • організувати та провести комісійні обстеження місцевої пожежної охорони на предмет готовності до виконання завдань за призначенням, результати яких розглянути на нарадах із прийняттям відповідних рішень;

  • продовжувати співпрацю з ветеранськими та іншими громадськими організаціями щодо відбору осіб, які бажають долучитися до членства у добровільній пожежній охороні, а також проведення роз’яснювальної роботи з особовим складом, особами, що звільняються зі служби цивільного захисту, пенсіонерами та ветеранами ДСНС (МНС, МВС) щодо можливості членства у добровільній пожежній охороні.

 

ПО ДРУГОМУ ПИТАННЮ:

 

Про аналіз стану захисних споруд цивільного захисту.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про аналіз стану захисних споруд цивільного захисту.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію про аналіз стану захисних споруд цивільного захисту, взяти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області спільно із відділом з питань оборонної, мобілізаційної роботи та з питань надзвичайних ситуацій селищної ради:

  • продовжити роботу з балансоутримувачами захисних споруд цивільного захисту на предмет їх готовності до використання для укриття населення;

  • продовжити роботу комісії щодо проведення обстежень фонду захисних споруд цивільного захисту (зокрема повторного обстеження зачинених об’єктів фонду захисних споруд під час попередніх обстежень) при цьому здійснювати документування результатів комісійних обстежень укриттів з визначенням їх готовності для прийому населення (зі складанням відповідного акту за встановленою формою), проводити обов'язкову фото-фіксацію об'єктів фонду захисних споруд, які не готові до використання, або в які не забезпечено цілодобовий доступ населення, а також залучати до оперативних обстежень представників засобів масової інформації та висвітлювати хід проведення комісійних обстежень у засобах масової інформації;

  1. Балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту забезпечити цілодобовий доступ населення до захисних споруд цивільного захисту, в тому числі для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

 

 

ПО ТРЕТЬОМУ ПИТАННЮ:

 

Про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року. Стан пожежної та техногенної безпеки санкціонованих та не санкціонованих сміттєзвалищ.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року. Стан пожежної та техногенної безпеки санкціонованих та не санкціонованих сміттєзвалищ.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року. Стан пожежної та техногенної безпеки санкціонованих та не санкціонованих сміттєзвалищ, взяти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області:

  •  продовжити проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення щодо попередження виникнення пожеж у природних екосистемах, а також про відповідальність за самовільне спалювання залишків рослинності;

  • спільно із заінтересованими наглядовими органами, представниками засобів масової інформації організувати проведення рейдових перевірок щодо дотримання населенням вимог пожежної безпеки

  1. Відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи та з питань надзвичайних ситуацій селищної ради, старостам старостинських округів Кельменецької селищної ради:

  • забезпечити термінове оповіщення підрозділів ДСНС про факти виникнення пожеж і загорань у природних екосистемах;

  • суворо забороняти спалювання залишків рослинності в населених пунктах та за їх межами, а в разі виявлення паліїв повідомляти підрозділи ДСНС та органів Національної поліції.

 

 

ПО ЧЕТВЕРТОМУ ПИТАННЮ:

 

Про стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території громади.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території громади.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території громади, взяти до відома.

  2. Рекомендувати орендарям ставків (водних об’єктів), старостам старостинських округів, організувати та забезпечити доступ для опускання всмоктувальної лінії пожежно-рятувальної техніки для забору води.

  3. Рекомендувати Кельменецькому ВУЖКГ:

  •  забезпечити вільний доступ до люків та колодязів де розташовані пожежні гідранти;

  • провести очищення люків та колодязів від сміття;

  • створити необхідний резерв запасних частин до ПГ, необхідних ремонтних матеріалів.

 

ПО П’ЯТОМУ ПИТАННЮ:

 

Про забезпечення пожежної безпеки під час жнивної кампанії та недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання зерна.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про забезпечення пожежної безпеки під час жнивної кампанії та недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання зерна.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про забезпечення пожежної безпеки під час жнивної кампанії та недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання зерна, взяти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області спільно із відділом з питань оборонної, мобілізаційної роботи та з питань надзвичайних ситуацій селищної ради проводити інформування (інформаційно-роз’яснювальну роботу) щодо забезпечення пожежної безпеки під час жнивної кампанії та недопущення виникнення пожеж на об’єктах зберігання зерна.

  3.  Рекомендувати суб’єктам господарювання:

1) укомплектувати зернозбиральну техніку вогнегасниками;

2) зернотоки забезпечити первинними засобами пожежогасіння, обладнати автоматичною сигналізацією, укомплектувати пожежні щити, провести профілактичні виміри опору ізоляції електромереж, провести обробку дерев’яних конструкцій горищ вогнезахисним розчином;

3) проводити обкошування та оборювання зернових полів в місцях їх прилягання до автошляхів, лісових масивів та встановлювати попереджувальні таблички;

4) забезпечити проходження відповідальними особами навчання з питань пожежної безпеки.

 

 

ПО ШОТСОМУ ПИТАННЮ:

 

Про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами.

 

СЛУХАЛИ:

Віктора КУВІЛУ – начальника Кельменецького районного управління Головного управління Держпродспожив служби в Чернівецькій області.

 

Інформацію про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами, взяти до відома.

  2. Рекомендувати старостам старостинських округів, спільно з працівниками закладів охорони здоров’я проводити роз’яснювальну роботу серед жителів територіальної громади про небезпеку, яку несуть для життя і здоров’я людей умовно їстівні гриби.

  3. Рекомендувати Кельменецькому районному управлінню Головного управління Держпродспожив служби в Чернівецькій області, директору КНП Кельменецької багатопрофільної лікарні Кельменецької селищної ради, директору КНП Кельменецький РЦПМСД

1) проводити санітарно-освітню та роз'яснювальну роботу серед населення з питань профілактики отруєнь грибами;

2) проводити розслідування випадків отруєнь грибами населення територіальної громади у випадку реєстрації;

3) заборонити реалізацію консервованих грибів домашнього виготовлення.

 

 

ПО СЬОМОМУ ПИТАННЮ:

 

Про забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2024 року.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2024 року.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2024 року, взяти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області при можливості проводити роз’яснювальну роботу щодо забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2024 року.

  3. Рекомендувати старостам старостинських округів:

  4. Проаналізувати місця та причини загибелі людей на водних об’єктах, що мали місце під час купального сезону 2023 року та вжити заходів з недопущення загибелі населення у 2024 році;

  5. Зобов’язати власників (орендарів) водних об’єктів встановити попереджувальні знаки про заборону купання;

  6. Проводити роз’яснювальну роботу з населенням з метою недопущення загибелі людей на водних об’єктах територіальної громади.

 

 

ПО ВОСЬМОМУ ПИТАННЮ:

 

Про стан роботи щодо проведення паспортизації, ідентифікації, розроблення планів локалізації, ліквідації аварійних ситуацій та аварій, декларацій безпеки для потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, які дислоковані на території громади.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про стан роботи щодо проведення паспортизації, ідентифікації, розроблення планів локалізації, ліквідації аварійних ситуацій та аварій, декларацій безпеки для потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, які дислоковані на території громади.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про стан роботи щодо проведення паспортизації, ідентифікації, розроблення планів локалізації, ліквідації аварійних ситуацій та аварій, декларацій безпеки для потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, які дислоковані на території громади, взяти до відома.

 

 

ПО ДЕВ’ЯТОМУ ПИТАННЮ:

 

Про стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки на об’єктах з масовим (тимчасовим або постійним) перебуванням людей, закладах освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області.

 

Інформацію про стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки на об’єктах з масовим (тимчасовим або постійним) перебуванням людей, закладах освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію про стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки на об’єктах з масовим (тимчасовим або постійним) перебуванням людей, закладах освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я, взяти до відома.

 

 

 

Селищний голова, голова комісії з питань ТЕБ та НС

 

 

Богдан ОЛІЙНИК

Головний спеціаліст з питань оборонної, мобілізаційної роботи відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту селищної ради, секретар комісії з питань ТЕБ та НС

 

 

 

 

 

Сергій ШВАБ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь