Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпраці нагадує про основні профілактичні заходи під час роботи в умовах підвищеної температури повітря

Дата: 25.06.2024 16:39
Кількість переглядів: 50

У спекотну пору, коли температура повітря сягає понад +30 ºС у затінку, а робочий час припадає на найспекотніший період дня, суб’єктам господарювання важливо організувати для персоналу оптимальний режим праці та відпочинку.

Це допоможе уникнути перегріванню працівників, знизити ризик нещасних випадків на виробництві, підтримати продуктивність праці.

Для створення комфортних і безпечних умов праці, Держпраці рекомендує:

Нормалізувати мікрокліматичні умови: використовувати природну вентиляцію, тримати вікна відкритими, якщо це можливо та безпечно. Використовувати вентилятори на низьких налаштуваннях для циркуляції повітря.

Організувати захист від надмірного теплового випромінювання: обмежити перебування працівників під прямими сонячними променями, забезпечити тіньові зони на робочих місцях. Використовувати сонцезахисні штори або жалюзі.

Проводити профілактику зневоднення: забезпечити доступ до прохолодної питної води, нагадувати працівникам про регулярне споживання рідини. Розглянути можливість надання ізотонічних напоїв для підтримки електролітного балансу організму.

Підтримувати імунітет: забезпечити можливість коротких перерв для відпочинку, організувати робочий графік так, щоби працівники могли уникати найспекотніших годин дня. За можливості, переносити виконання важких фізичних робіт на ранкові, або вечірні години.

Використовувати відповідний одяг та засоби захисту: рекомендувати працівникам носити легкий одяг з натуральних тканин. Забезпечити засоби захисту від сонця, такі як головні убори тощо.

Дотримання цих рекомендацій допоможе зберегти здоров'я працівників і забезпечити їхню безпеку на робочому місці.

Більш детально про заходи, які допоможуть запобігти перегріванню на роботі, за посиланням: http://surl.li/usxcu

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь