Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті захисника України Ігоря ГОНЧАРА

Дата: 21.06.2024 16:09
Кількість переглядів: 142

20 червня 2024 року в селі Перківці Кельменецької територіальної громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті захисника України ГОНЧАРА ІГОРЯ АНАТОЛІЙОВИЧА, головного сержанта стрілецького взводу в/ч А4856, який героїчно загинув на сході України, захищаючи рідну землю. Меморіальну дошку встановили на фасаді рідної школи загиблого героя, Перковецькому навчально-виховному комплексі.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-захиснику були присутні представники влади, рідні, друзі, вчителі та учні школи, земляки та жителі громади.

Зі словами вдячності виступив староста села Віссаріон Білик, який з глибокою пошаною звернувся до родини загиблого героя і розповів історію життя Ігоря Гончара; директор Перковецького НВК Альона Гульчак, висловлюючи велику вдячність сім’ї Ігоря Анатолійовича, сказала: «Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічнення імені нашого Героя і Захисника."

Зі словами підтримки виступив начальник управління освіти, культури та спорту Василь Качан, який зазначив: "Коли помирає людина - це велика біда, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність - трагедія для всієї країни».

Також зі словами підтримки та вдячності виступив представник Дністровського РТЦК та СП Сергій Барабаш.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано рідним Захисника: матері Лідії Степанівні, дружині Інні Анатоліївні, доньці Діані та сину Андрію. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, учні школи із трепетом у серці та величезною вдячністю запалили свічки пам’яті і присвятили зворушливі вірші Героям, які віддали своє життя за наше майбутнє. На заході відбувся момент декламування вірша, написаного місцевим поетом Валентином Волощуком, присвячений нашому полеглому Герою; виконувалися пісні, які пронизували душу кожного присутнього.

Відбулося служіння панахиди за упокій душі загиблого воїна, всі присутні гості заходу долучилися до спільної молитви.

Урочистий захід завершився промовою доньки полеглого героя - Діани, яка висловила щирі слова подяки всім присутнім та присвятила своєму татусеві зворушливі віршовані рядки.

Гончар Ігор Анатолійович народився 12 січня 1976 року у селі Перківці, Чернівецької області. Ігор мав чудову дружину, виховав двох прекрасних дітей та безмежно любив своїх чотирьох внучат. Він був гарним батьком, турботливим сином, чоловіком, господарем та майстром на всі руки. Розумний, завжди веселий та щирий.

З початком повномасштабного вторгнення Ігор Анатолійович вступив до лав Збройних Сил України. Разом із побратимами він пройшов пекло поблизу населеного пункту м. Кремінна Луганської області, саме тут 4 вересня 2023 року віддав своє життя, загинув у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

Багато слів хороших та сумних було сказано під час години пам’яті, присвяченій Ігорю Анатолійовичу.

Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України.

Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.

Дякуємо усім воїнам, що боронять нашу рідну країну.

Вічна пам’ять та шана Герою! Слава Україні! Героям Слава!

Богдана Ісак, заступник директора з навчально-виховної роботи Перковецького НВК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь