Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Буковині ваучери на навчання  отримали 302 особи

Дата: 13.05.2024 11:09
Кількість переглядів: 69

Чернівецька обласна служба зайнятості у січні – квітні 2024 року  видала 302 ваучера для підняття конкурентоспроможності окремих категорій громадян.

Зокрема, ваучери отримали:

  • 144 особи – на перепідготовку за робітничими професіями «Кухар», «Плодоовочівник», «Екстрений медичний технік» та «Тракторист-машиніст с/г (лісогосподарського) виробництва»;

  • 128 особи – на підвищення кваліфікації за спеціальністю  «Медсестринство» та «Технології медичної діагностики та лікування»;

  • 30 осіб – на спеціалізацію за спеціальністю «Медицина» та «Медсестринство».

Ваучери отримали 278 особи, які старші 45 років зі страховим стажем понад 15 років, 9 осіб з числа ВПО, 9 учасників бойових дій та 6 осіб з інвалідністю. До навчання за ваучерами вже приступили 183 особи.

Нагадаємо, ваучер дає людині право пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця. Його вартість не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а  це – 30280 грн.

Ваучер видається одноразово. Його оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

На підставі ваучера здійснюються:

  • перепідготовка за робітничою професією;

  • підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;

  • підготовка на наступному рівні освіти;

  • спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Право на одноразове отримання ваучера, мають окремі категорії громадян. Подати документи на отримання ваучера можна на сайті Державного центру зайнятості або у найближчому центрі зайнятості.

З питань отримання ваучера  потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном (0372) 95 02 11.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь