Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1986. Мирний атом?

Дата: 26.04.2024 15:31
Кількість переглядів: 61

26 квітня в Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф у селищі Кельменці відбулись ряд заходів, у яких взяли ліквідатори, представники Кельменецької селищної ради та громадськості.

У Кельменецькому ліцеї-опорному закладі продемонстровано тематичну театралізовану імпрезу «1986. Мирний атом? 2064», в якій докладно висвітлено хронологію подій створення та наслідки трагедії Чорнобильської АЕС. До Пам'ятного знаку ліквідаторам та потерпілим внаслідок аварії покладено квіти вдячності. Учнями освітнього закладу створено коридор для ліквідаторів, які попрямувади до Кельменецького ЦБНТД на вахту пам'яті "Дзвони Чорнобиля". Медаллю "За відродження України" Всеукраїнського об'єднання "Країна" нагороджено Анатолія КОРЧИНСЬКОГО, Віктора ДЄДОВА, Валентина СУБАША, Миколу ХІМІЧА.

За ініціативи селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА, заступники селищного голови Дмитро ВЛАСОВ і Микола ДОВГАНЬ, голова Громадської організації "Чорнобильці Кельменеччини" Олександр РУДИЙ чорнобильцям громади вручено подарункові набори.

Загалом, подібні заходи, приурочені 38-ій річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, проведено у кожному стростинському окрузі.

Актуальність теми ядерної безпеки, подвиг ліквідаторів робить ще більш вагомим та глобальним. Щира подяка ліквідаторам за неоціненний подвиг, героїзм і мужність!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь