Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося відкриття меморіальних дощок у Грушівцях

Дата: 19.04.2024 15:55
Кількість переглядів: 36

Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнувся наших сердець.

19 квітня Грушовецька громада зібралася на подвір'ї закладу освіти в скорботі схилити низько голови перед Героями України – жителями сіл Грушівці та Нагоряни: Михайлом Попюком, Віктором Мандзюком, Сергієм Мельником, Володимиром Герегом, які у боротьбі за волю і територіальну цілісність Батьківщини віддали найдорожче – життя.

На урочистій церемонії відкриття меморіальних дощок були присутні родини полеглих захисників, друзі загиблих, однокласники, побратими, гості, працівники закладу та учні.

Почесне право відкрити пам'ятні знаки воїнам, які загинули за Батьківщину, було надано їхнім рідним.

Присутні вшанували пам’ять полеглих односельчан хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальних дощок, запалили свічі пам’яті. Настоятель церкви отець Георгій освятив пам'ятні знаки та помолився за упокій душ загиблих героїв.

Вшанували пам'ять словами підтримки і вдячності заступник селищного голови Микола ДОВГАНЬ, начальник відділу освіти, культури і спорту селищної ради Василь КАЧАН, директор Грушовецького НВК Лариса Вовчук, староста Грушовецького старостинського округу Олег Книш, заступник начальника Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з морально-психологічного забезпечення молодший лейтенант Богдан Ганзюк.

Запрошені до слова друзі, вчителі та близькі висловили велику вдячність батькам Героїв та їх сім’ям за те, що виховали справжніх патріотів України, які віддали за неї життя.

Присутні згадали мужнього захисника Ігоря Філіпчука, який ще в 2014 році один із перших пішов захищати рідну землю і загинув 8 липня 2014 року.

Відкриття пам’ятних дощок – це символ пам’яті, яка назавжди викарбувала в наших серцях імена Героїв, завдяки кому ми живемо, працюємо, навчаємося. Наші земляки віддали за нас найцінніше, що є в людини, – власне життя. Вони завжди поруч, Герої живуть серед нас! Допоки ми живі – житиме пам’ять про них. Віримо, що меморіальні дошки нагадуватимуть всім поколінням про мужність, стійкість та героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет та цілісність України!

Вчителі української мови та літератури Анжеліка Мамунчак та Марина Цуркан

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь