Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НАВІКИ В НАШІЙ ПАМ'ЯТІ: ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ СЕРГІЮ ЧЕБАНУ

Дата: 13.02.2024 15:06
Кількість переглядів: 208

Час…! У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України – особливі. На шляху боротьби за Незалежність український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок.

Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей…. В один день, наше життя змінилося.

11 лютого 2023 року наша громада втратила частину душі, земляка, справжнього воїна, нашого Героя — Чебана Сергія Станіславовича, уродженця с. Дністрівка.

12 лютого 2024 року на території закладу, де навчався Сергій, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на його честь — воїну, який героїчно поліг під час російсько-української війни, захищаючи рідну землю. Дошку встановили на фасаді Дністрівської гімназії — рідної школи захисника.

Вшанувати пам’ять Воїна прийшли: Станіслав ГРУБИЙ — заступник селищного голови, Василь КАЧАН — керівник відділу освіти , культури та спорту, В'ячеслав ЦЕКАЛО — староста Дністрівського старостинського округу, Петро ТЕЛЕШМАН — директор товариства "Трітікум_АТ", Сергій БАРАБАШ — представник районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, Тимур КОСТЮК — поліцейський офіцер громади, отець Вадим - настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці, духовий оркестр, родина загиблого, друзі, педагоги та працівники школи, учні, вихованці та жителі старостинського округу. Всі з квітами в руках прийшли віддати шану воїну, який віддав життя заради мирного неба над Україно. 24 січня йому б мало виповнитися 45 років. Ювілей! Та ... не судилося…

Усвідомлюючи це, люди, які зібралися на подвір’ї, плакали, бо надто тяжким виявився біль втрати і надто свіжою рана в серцях тих, хто знав Сергія ЧЕБАНА за життя. Як працьовитого, відповідального, сумлінного і доброзичливого чоловіка знали його односельчани у мирному житті.

Його невичерпний патріотизм, відданість справі, непохитний бойовий дух назавжди залишаться яскравим прикладом для майбутніх поколінь. Таким він був, таким він залишиться навіки.

На урочистому заході почесне право відкрити меморіальну дошку пам’яті Чебана Сергія Станіславовича надали матері загиблого Раїсі ЧЕБАН, дружині Оксані СУМАРУК та маленькому синові Макару. Після чого настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Вадим освятив її та помолився за душу незламного патріота.

Багато скорботних, теплих слів та подяки прозвучало на адресу Героя, який віднині щодня посмішкою зустрічатиме всіх біля входу у школу. Хочеться наголосити на тому, що меморіальну дошку виготовили за сприяння благодійного внеску учнів, батьків, вчителів Дністрівської гімназії, за що ми їм дуже вдячні!

Сергій був патріотом, людиною високої честі та моралі. Справжнім українцем, вихованим своєю родиною. У Героя залишились мама, дружина, та маленький син.

Скорботною хвилиною мовчання учасники урочистого зібрання вшанували світлу пам'ять полеглого воїна Сергія ЧЕБАНА та всіх загиблих захисників України.

Під час заходу гості та учні школи поклали квіти до меморіальної дошки вірному сину і захиснику рідної землі в пам'ять про нього та всіх полеглих патріотів України, а після мітингу також відвідали могилу на сільському кладовищі.

Наші Захисники… наші відважні Воїни… вони героїчно віддали життя за Україну. Їх подвиг неоціненний. Їхньою кров’ю омита наша держава.

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини, а коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Сергій ЧЕБАН поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Сергій назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь