Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

№ 2 від 19.01.2024 року

Дата: 25.01.2024 10:42
Кількість переглядів: 34

ПРОТОКОЛ № 2
 засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Кельменецької селищної об’єднаної територіальної громади

на 2024-2027 роки
 

19.01.2024 року смт. Кельменці

Загальний склад робочої групи: 43 особи.

Присутні:30 членів робочої групи (перелік додається).

Відсутні:13, членів робочої групи.

Головував: голова робочої групи, селищний голова  Богдан ОЛІЙНИК

Секретар: Валерій Горобієвський, головний спеціаліст відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Кельменецької селищної ради.

Порядок денний:

1. Про результати опитування громадян. (Доповідає Грубий С.Д. - заступник селищного голови Кельменецької селищної ради з питань діяльності виконавчих органів ради).

2. Змодельований SWOT-аналіз громади, визначення порівняльних переваг, викликів та ризиків. 

(Доповідає Урсуляк І.І. - начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Кельменецької селищної ради).

3. Прогнозування та моделювання сценаріїв та напрямів розвитку громади. Формулювання робочою групою Місії та стратегічного Бачення. Розробка прогнозних варіантів стратегічних цілей, формування завдань та шляхів з їх досягнення. (Доповідає Урсуляк І.І. - начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Кельменецької селищної ради).

 

 

1. СЛУХАЛИ:

По першому питанню:

Грубого С.Д., заступника селищного голови Кельменецької селищної ради з питань діяльності виконавчих органів ради, який привітав всіх присутніх та ознайомив з проведеною роботою щодо опитування мешканців громади, з кількістю опрацьованих анкет тощо.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 

2. СЛУХАЛИ:

По другому питанню:

Урсуляка І.І. - начальника відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Кельменецької селищної ради, який представив змодельований SWOT- аналіз громади з аналізом сильних та слабких сторін, наявними можливостями та загрозами для розвитку громади, взаємозв’язком між внутрішніми і зовнішніми факторами впливу на її розвиток, а також представив можливі основні тенденції розвитку громади. Запросив старостів активніше приймати участь у розробці Стратегії розвитку громади, зокрема старостинських округів.

ВИСТУПИЛИ:

Воронежська О.В., зауважила на необхідності розроблення додаткових природоохоронних заходів зі зменшення несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ біля водойм та лісосмуг, встановлення контейнерів для збору сміття.

Михайлина І.В., щодо запровадження «податкових канікул» та пільг для новостворених суб’єктів господарювання.

Корогода О.А., про кваліфіковані трудові ресурси та соціальну значущість у розробці проектів, де будуть створені робочі місця.

Горобієвський В.В. про організацію та проведення фестивалів, створення нових культурно-мистецьких проектів на території громади.

За результатами проведеного аналізу сильних і слабких сторін, можливостей і загроз розвитку громади робочою групою визначені порівняльні переваги, з урахуванням поточного стану та тенденцій розвитку Кельменецької селищної територіальної громади, актуальних проблемних питань у різних сферах діяльності та галузях економіки громади. Робочою групою були сформульовані сильні та слабкі сторони, можливості та загрози розвитку громади, визначені порівняльні переваги, виклики та ризики перспективного розвитку Кельменецької селищної територіальної громади на майбутнє.

3. СЛУХАЛИ:

По третьому питанню:

Урсуляка І.І. - начальника відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Кельменецької селищної ради, який запропонував розглянути та опрацювати наступні варіанти ймовірних сценаріїв розвитку громади, а саме: інерційний (песимістичний) сценарій, модернізаційний та реалістичний сценарії. Зауважив, що запропоновані сценарії описують послідовність подій від теперішнього до майбутнього стану розвитку громади, ґрунтуються на припущеннях, що побудовані на статистично зафіксованих тенденціях і кількісних показниках, з урахуванням особливостей функціонування тих секторів економіки, які є найбільш вагомими для громади та демонструють тенденцію до прискореного зростання.

ВИРІШИЛИ: За підсумками обговорення та наданих пропозицій прийнято рішення щодо реалістичного сценарію основним сценарієм подальшого розвитку Кельменецької селищної територіальної громади.

Голосували: за - «одноголосно».

Відповідно до обраного сценарію сформулювали Місію та Бачення, якою Кельменецька територіальна громада має виглядати в майбутньому. Із стратегічного бачення та структури ключових проблем громади сформували стратегічні напрями, які відображають потреби у різних сферах функціонування територіальної громади, де необхідно проводити зміни, щоб досягти стратегічного бачення.

Сформулювали три Стратегічні цілі розвитку Кельменецької селищної територіальної громади, що у довгостроковій перспективі сприятимуть підвищенню якості життя мешканців громади в умовах реалізації обраного сценарію розвитку подій:

  1. Підвищення економічної спроможності громади.

  2. Розвиток людського капіталу.

  3. Забезпечення комфортних умов для життя населення.

Голосували: за - «одноголосно».

 

 

Голова робочої групи                                Богдан ОЛІЙНИК

 

 

Секретар засідання                   Валерій ГОРОБІЄВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь