Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Вартиківцях відкрили меморіальні дошки Загиблим Героям

Дата: 23.01.2024 14:34
Кількість переглядів: 206

23 січня у Вартиковецькій ЗОШ відбулося відкриття меморіальних дощок пам’яті загиблих Героїв: Анатолія ПОТЕРЕЙКА, Віктора БОБИКА, Олександра ГЕОРГІЦИ, які загинули, захищаючи територіальну цілісність нашої Держави.

Захід відбувся за участі заступника селищного голови Дмитра ВЛАСОВА, старости Володимира ПАСІЧНИКА, директора навчального закладу Віталія ВАРВУСА, представника РТЦКтаСП Сергія БАРАБАША, рідних та друзів Загиблих Воїнів, громадськості села.

Право відкрити меморіальні дошки надали рідним Героїв. В ході урочистої церемонії пам’ять Загиблих Земляків вшановано хвилиною мовчання, покладанням квітів та запаленням свічок, які символізували вічний вогонь. Місцевий священник освятив меморіальні дошки та помолилися за упокій душ Загиблих Героїв.

Анатолій ПОТЕРЕЙКО

Старший солдат Анатолій Потерейко загинув 19 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Захисник не дожив п’ять днів до свого 43-го дня народження.

Анатолій мешкав у селі Козиряни. З 2018 року служив за контрактом у Збройних силах України. Учасник ООС, ветеран російсько-української війни. Під час повномасштабного вторгнення Анатолій продовжував захищати Україну від ворогів на фронті. Служив на посаді старшого стрільця у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали військовослужбовця у селі Козиряни Чернівецької області.

У Анатолія залишилися дружина і двоє дітей.

Віктор БОБИК

Народився 9 квітня 1983 року в селі Слобідка.

До лав Збройних сил України призвали під час мобілізації 9 травня 2022 року. Після проходження тимчасової військової підготовки зарахований у військову частину А-1126 рядовим з позивним «Боб».

Загинув Віктор 15 червня 2022 року в районі селища Краснопілля Донецької області від вибуху ракети російського «граду». Похований в рідному селі. У Героя залишились мати, дружина та донька.

Рідним Героя вручено Пам’ятний лист Пошани та Скорботи за підписом Президента України на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах ЗСУ.

Олександр ГЕОРГІЦА

Народився 5липня 1987 року в селі Вартиківці.

У 2005 році призваний на строкову службу у місті Гайсин Вінницької області.

У березні 2022 року Олександр вступив до лав Збройних сил України добровольцем. Пройшовши військову підготовку у Львові, направлений на службу у військову частину А-4053. Працюючи механіком-водієм медичного пункту, завжди перебував на передовій.

9 вересня отримав надскладне поранення поблизу села Опитне Покровського району Донецької області. Помер у Київській лікарні 16 листопада 2022 року. Похований 18 листопада у селі Вартиківці.

У нього залишились батьки, дружина та донька.

Рідним загиблого вручено Пам’ятний лист Пошани та Скорботи за підписом Президента України на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах ЗСУ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь