Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Від 21.12.2023 року № 28/23

Дата: 22.12.2023 08:30
Кількість переглядів: 35

П Р О Т О К О Л    З А С І Д АН Н Я

від 21 грудня 2023 року № 28/23

 

Загальний склад комісії – 5 осіб

Голова постійної комісії – Бурла І.Г.

Заступник голови- Потерейко В.В.

Секретар постійної комісії –  Пилипчук Б.І.

 

Присутні члени комісії – Бурла І.Г., Потерейко В.В.,  Пилипчук Б.І., 

                                             Равлюк І.В., Ілаш Д.В.                                          

Відсутні члени комісії – немає    

 

Присутній доповідач по питаннях порядку денного:

Бесарабчук В.М.  начальник відділу регулювання земельних відносин та екологічної безпеки Кельменецької селищної  ради.

 

Запрошені та присутні:

немає

 

ПОЧАТОК ЗАСІДАННЯ

Бурла І.Г - голова постійної комісії, запропонував наступний порядок денний засідання комісії:

 

  1. Про затвердження документацій із землеустрою для безоплатної передачі у власність громадянам та/або безоплатну передачу земельних ділянок комунальної власності у приватну власність.

  2. Про затвердження технічних документацій про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

  3. Про затвердження документацій із землеустрою та передачу земельних ділянок в оренду/постійне користування.

  4. Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації.

  5. Про внесення змін до договорів оренди.

  6. Про продовження терміну дії договорів оренди землі. 

  7. Про продаж земельних ділянок комунальної власності.

  8. Про внесення змін та доповнень до рішень сесій.

  9. Про затвердження переліку земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023 - 24 рік.

  10. Інше.

 

Пилипчук Б.І. секретар постійної комісії запропонув затвердити запропонований порядок денний та перейти до питання порядку денного по суті.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

Порядок денний засідання комісії затверджений в кількості 10 питань.

 

ПОЧАТОК РОЗГЛЯДУ ПИТАНЬ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПО СУТІ

 

СЛУХАЛИ:

1. Про затвердження документацій із землеустрою для безоплатної передачі у власність громадянам та/або безоплатну передачу земельних ділянок комунальної власності у приватну власність.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд заяв, які надійшли в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням додатків 1, 2 до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Пилипчук Б.І. – секретар постійної комісії запропонув виключити з додатку 1 «Список громадян, яким затверджуються документації із землеустрою та передаються безоплатно у приватну власність земельні ділянки» заявника Єременко Леоніда Васильовича та перенести у додаток 2 «Список громадян, яким відмовлено у затвердженні документації із землеустрою та безоплатній передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну власність» у зв’язку з невідповідністю статті 118 Земельного кодексу України (відсутня технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував підтримати пропозицію Пилипчука Б.І. та проголосувати за те, щоб до проєкту рішення «Про затвердження документацій із землеустрою для безоплатної передачі у власність громадянам та/або безоплатну передачу земельних ділянок комунальної власності у приватну власність» внести доповнення у додатки 1,2 та внести доповнений проєкт рішення з врахованою пропозицією на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення з врахованою пропозицією.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Внести проєкт рішення «Про затвердження документацій із землеустрою для безоплатної передачі у власність громадянам та/або безоплатну передачу земельних ділянок комунальної власності у приватну власність» з доповненнями у додатки 1,2 і врахувати пропозицію Пилипчука Б.І. – секретаря постійної комісії, щоб виключити з додатку 1 «Список громадян, яким затверджуються документації із землеустрою та передаються безоплатно у приватну власність земельні ділянки» заявника Єременко Леоніда Васильовича та перенести у додаток 2 «Список громадян, яким відмовлено у затвердженні документації із землеустрою та безоплатній передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну власність» у зв’язку з невідповідністю статті 118 Земельного кодексу України (відсутня технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення з врахованою пропозицією.

Висновки і рекомендації №1 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

2. Про затвердження технічних документацій про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд інформації, яка надійшла в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням додатку записами № 2-13 до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити додаток записами № 2-13 проекту рішення «Про затвердження технічних документацій про нормативну грошову оцінку земельних ділянок» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Доповнити додаток записами № 2-13 проєкту рішення «Про затвердження технічних документацій про нормативну грошову оцінку земельних ділянок» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №2 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

3. Про затвердження документацій із землеустрою та передачу земельних ділянок в оренду/постійне користування.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд інформації, яка надійшла в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням додатку 4 до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити додаток 4 записами № 6,7 проєкту рішення «Про затвердження документацій із землеустрою та передачу земельних ділянок в оренду/постійне користування» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Доповнити додаток 4 записами № 6,7 проєкту рішення «Про затвердження документацій із землеустрою та передачу земельних ділянок в оренду/постійне користування» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №3 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

4. Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд заяви, яка надійшла 19 грудня 2023 року з доповненням додатків 1 до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити додаток 1 записом № 3 проєкту рішення «Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Доповнити додаток 1 записом № 3 проєкту рішення «Про надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №4 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

5. Про внесення змін до договорів оренди.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд заяв, які надійшли в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням пунктів та додатків 2, 3 до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити проєкт рішення «Про внесення змін до договорів оренди» пунктами 2,3 і додатками 2,3 та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Доповнити проєкт рішення «Про внесення змін до договорів оренди» пунктами 2,3 і додатками 2,3 та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №5 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

6. Про продовження терміну дії договорів оренди землі.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд заяв, які надійшли в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням додатку до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити додаток записами № 8-15 проєкту рішення «Про продовження терміну дії договорів оренди землі» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Доповнити додаток записами № 8-15 проєкту рішення «Про продовження терміну дії договорів оренди землі» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №6 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

7. Про продаж земельних ділянок комунальної власності.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд заяви та звіту про експертну грошову оцінку, яка надійшла в період 20 грудня 2023 року з доповненням до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. – голова постійної комісії запропонував затвердити ціну продажу земельної ділянки площею 0,0837 га за кадастровим номером 7322082000:01:001:0108 у розмірі 98,00 (девяносто вісім гривень 00 копійок) грн.

Потерейко В.В. – заступник голови постійної комісії запропонував підтримати пропозицію Бурли І.Г. – голови постійної комісії, щоб затвердити ціну продажу земельної ділянки площею 0,0837 га за кадастровим номером 7322082000:01:001:0108 у розмірі 98,00 (дев’яносто вісім гривень 00 копійок) грн.

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував врахувати пропозицію постійної комісії та проголосувати за те, щоб доповнити проєкт рішення «Про продаж земельних ділянок комунальної власності» пунктом 2 та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення з врахованою пропозицією.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

ВИРІШИЛИ:

Доповнити проєкт рішення «Про продаж земельних ділянок комунальної власності» пунктом 2 і врахувати пропозицію постійної комісії, щоб затвердити ціну продажу земельної ділянки площею 0,0837 га за кадастровим номером 7322082000:01:001:0108 у розмірі 98,00 (дев’яносто вісім гривень 00 копійок) грн. та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення з врахованою пропозицією.

Висновки і рекомендації №7 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

8. Про внесення змін та доповнень до рішень сесій.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд інформації, яка надійшла в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував проголосувати за те, щоб доповнити проєкт рішення «Про внесення змін та доповнень до рішень сесій» пунктом 2  та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

ВИРІШИЛИ:

Доповнити проєкт рішення «Про внесення змін та доповнень до рішень сесій» пунктом 2 та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №8 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

9. Про затвердження переліку земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023 - 24 рік.

           Доповідач: Бесарабчук В.М., про розгляд інформації, яка надійшла в період з 15 грудня по 19 грудня 2023 року з доповненням додатку до проєкту рішення.

 

ВИСТУПИЛИ:

Пилипчук Б.І. – секретар постійної комісії запропонував у додатку «Перелік земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023-2024 роки» проєкту даного рішення надалі добавити колонку «НГО земельної ділянки» та колонку «Стартова ціна продажу». 

Бурла І.Г. - голова постійної комісії запропонував врахувати пропозицію Пилипчука Б.І. і проголосувати за те, щоб доповнити додаток записами № 5-16 проєкту рішення «Про затвердження переліку земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023 - 24 рік» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Голосували: за - 5,  проти - 0, утрималися - 0.

ВИРІШИЛИ:

Доповнити додаток записами № 5-16 проєкту рішення «Про затвердження переліку земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023 - 24 рік» і врахувати пропозицію Пилипчука Б.І., щоб надалі у додатку «Перелік земельних ділянок комунальної власності для передачі в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі електронних аукціонів на 2023-2024 роки» проєкту доповненого рішення добавити колонку «НГО земельної ділянки» та колонку «Стартова ціна продажу» та внести доповнений проєкт рішення на розгляд XХХVІІ сесії селищної ради VІІІ скликання та пропонувати раді підтримати доповнений проєкт рішення в поданій редакції.

Висновки і рекомендації №9 додаються.

 

СЛУХАЛИ:

10. Інше.

Доповідач: Пилипчук Б.І.

 

ВИСТУПИЛИ:

Пилипчук Б.І. - секретар постійної комісії запропонував в майбутньому уникати практики проведення засідань постійної комісії в день проведення сесії, поскільки це погіршує якість роботи постійної комісії та підготовлених нею пропозицій і висновків. Члени постійної комісії погодилися з пропозицією одностайно.    

Голова комісії                                                                                          

Ілля БУРЛА

 

Секретар комісії                                                                                                    

 

Борис ПИЛИПЧУК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь