Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

№ 2 від 19 липня 2023 року

Дата: 19.07.2023 16:45
Кількість переглядів: 64

УКРАЇНА

КЕЛЬМЕНЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ

ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

60100 смт. Кельменці, площа Центральна, 4

тел. 2-07-50, факс 2-12-44 E-mail: rada-kelm@ukr.net

 

ПРОТОКОЛ № 2

 

чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кельменецької селищної ради

 

смт. Кельменці          19 липня 2023 року

 

Головуючий: Заступник селищного головиСтаніслав ГРУБИЙ.

 

Присутні: Члени комісії згідно затвердженого складу.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про заходи щодо недопущення загибелі людей на водних об’єктах у територіальній громаді та забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2023 року.

  2. Про розвиток місцевої пожежної охорони та забезпечення належного функціонування існуючих підрозділів на території громади.

  3. Про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами.

  4. Про забезпечення пожежної безпеки при збиранні врожаю.

  5. Про проведення профілактичної роботи щодо недопущення пожеж та їх наслідків пов’язаних із загорянням та спалюванням сухої трави.

  6. Про забезпечення готовності до реагування на загрози порушення роботи системи життєзабезпечення.

  7. Про результати оперативних обстежень стану фонду захисних споруд цивільного захисту селищної ради.

 

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

 

ПО ПЕРШОМУ ПИТАННЮ:

Про заходи щодо недопущення загибелі людей на водних об’єктах у територіальній громаді та забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2023 року.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про заходи щодо недопущення загибелі людей на водних об’єктах у територіальній громаді та забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2023 року, взяти до відома.

  2. Дністровському РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області при можливості проводити роз’яснювальну роботу щодо забезпечення безпечного відпочинку на воді під час купального сезону 2023 року.

  3. Рекомендувати старостам старостинських округів:

  4. Проаналізувати місця та причини загибелі людей на водних об’єктах, що мали місце під час купального сезону 2022 року та вжити заходів з недопущення загибелі населення у 2023 році;

  5. Зобов’язати власників (орендарів) водних об’єктів встановити попереджувальні знаки про заборону купання;

  6. Проводити роз’яснювальну роботу з населенням з метою недопущення загибелі людей на водних об’єктах територіальної громади.

 

 

ПО ДРУГОМУ ПИТАННЮ:

Про розвиток місцевої пожежної охорони та забезпечення належного функціонування існуючих підрозділів на території громади.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

  1. Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про розвиток місцевої пожежної охорони та забезпечення належного функціонування існуючих підрозділів на території громади, прийняти до відома.

  2. Рекомендувати селищному голові забезпечувати належне функціонування існуючих підрозділів на території громади.

 

 

 

 

ПО ТРЕТЬОМУ ПИТАННЮ:

Про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами.

 

 

СЛУХАЛИ:

Віктора КУВІЛУ начальника Кельменецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій обл.

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника Кельменецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій обл., про заходи щодо запобігання випадків отруєння населення грибами, прийняти до відома.

  2. Рекомендувати старостам старостинських округів, спільно з працівниками закладів охорони здоров’я проводити роз’яснювальну роботу серед жителів територіальної громади про небезпеку, яку несуть для життя і здоров’я людей умовно їстівні гриби.

  3. Рекомендувати Кельменецькому управлінню Головного управління Держпродспожив служби в Чернівецькій області, директору КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня» Кельменецької селищної ради, директору КНП «Кельменецький ЦПМСД» Кельменецької селищної ради

  4. проводити санітарно-освітню та роз'яснювальну роботу серед населення з питань профілактики отруєнь грибами;

  5. проводити розслідування випадків отруєнь грибами населення територіальної громади у випадку реєстрації;

  6. заборонити реалізацію консервованих грибів домашнього виготовлення.

 

 

ПО ЧЕТВЕРТОМУ ПИТАННЮ:

Про забезпечення пожежної безпеки при збиранні врожаю.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про забезпечення пожежної безпеки при збиранні врожаю, прийняти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області провести роз’яснювальну роботу серед сільськогосподарських підприємств громади, щодо правил та вимог безпеки при збиранні врожаю

 

 

ПО П'ЯТОМУ ПИТАННЮ:

Про проведення профілактичної роботи щодо недопущення пожеж та їх наслідків пов’язаних із загорянням та спалюванням сухої трави.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1.  Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про проведення профілактичної роботи щодо недопущення пожеж та їх наслідків пов’язаних із загорянням та спалюванням сухої трави, прийняти до відома.

  2. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області спільно із старостами старостинських округів Кельменецької селищної ради організувати постійне інформування населення про дотримання правил пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах та поблизу сільгоспугідь.

  3. Рекомендувати Дністровському РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області організувати та здійснити вибіркові рейдові перевірки в населених пунктах, сільгоспугіддях та лісових масивах громади, в ході яких провести роз’яснювальну роботу із старостами старостинських округів, керівниками суб’єктів господарювання та населенням щодо недопущення спалювання сухої рослинності, стерні, листя, сміття та залишків переробки деревини в лісових масивах і поблизу них

  4. Старостам старостинських округів Кельменецької селищної ради проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої трави, довести основні правила пожежної безпеки та передбаченої чинним законодавством відповідальності за їх порушення.

 

ПО ШОСТОМУ ПИТАННЮ:

Про забезпечення готовності до реагування на загрози порушення роботи системи життєзабезпечення.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про забезпечення готовності до реагування на загрози порушення роботи системи життєзабезпечення, прийняти до відома.

  2. Рекомендувати старостам старостинських округів селищної ради утримувати в законсервованому стані утворені пункти незламності.

  3. Рекомендувати Дністровському РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області уточнити місця та відпрацювати порядок розгортання мобільних пунктів незламності для надання допомоги населенню.

 

 

ПО СЬОМОМУ ПИТАННЮ:

Про результати оперативних обстежень стану фонду захисних споруд цивільного захисту селищної ради.

 

СЛУХАЛИ:

Василя ЖЕНИХАЯ – начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області

 

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію начальника Дністровського РВ ГУДСНС України в Чернівецькій області про результати оперативних обстежень стану фонду захисних споруд цивільного захисту селищної ради, прийняти до відома.

  2. Продовжити роботу комісій щодо обстежень фонду захисних споруд цивільного захисту (далі – ЗСЦЗ, зокрема повторно обстежити об’єкти фонду захисних споруд, які були зачинені під час попередніх обстежень), при цьому здійснювати документування результатів комісійних обстежень з визначенням їх готовності для прийому населення.

  3. Зобов’язати балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту державної та приватної форми власності розробити та затвердити інструкцію щодо порядку користування ЗСЦЗ, призначити (перепризначити) відповідальних осіб щодо контролю утримання у належному до використання за призначенням стані ЗСЦЗ.

  4. Зобов’язати відповідальних осіб щодо контролю утримання у належному до використання за призначенням стані ЗСЦЗ Кельменецької селищної ради (відповідно до розпорядження селищного голови від 29.06.2023 № 158-од «Про призначення відповідальних осіб щодо контролю утримання у належному до використання за призначенням стані захисних споруд цивільного захисту Кельменецької селищної ради») продовжувати здійснювати свою роботу в межах визначених повноважень.

  5. Зобов’язати балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту виконувати Указу Президента України від 26.06.2023 №353/2023 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення», розпорядження Чернівецької обласної військової адміністрації від 30.06.2023 № 543-р «Про захисні споруди цивільного захисту на території Чернівецької області» та забезпечувати цілодобовий доступ населення до захисних споруд цивільного захисту.

  6. Кельменецькому ВУЖКГ в термін до 01.09.2023, укласти договори із головами ОСББ щодо використання за призначенням ЗСЦЗ в будинках яких розташовані ПРУ.

 

 

Заступник селищного голови, заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС

 

 

Станіслав ГРУБИЙ

Головний спеціаліст з питань оборонної, мобілізаційної роботи відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту селищної ради, секретар комісії з питань ТЕБ та НС

 

 

 

 

 

Сергій ШВАБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь