Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь у 34 Міжнародному фестивалі "Буковинські зустрічі" (Польща) аматорського ансамблю пісні і танцю "Розмай" Кельменецького центрального будинку народної творчості та дозвілля (частина 1)

Дата: 21.08.2023 15:42
Кількість переглядів: 306

12 серпня о 7.00 год. колектив на чолі з директоркою ЦБНТД Аллою ІЛАШ вирушили в далеку дорогу представляти нашу країну поряд з Румунією, Угорщиною, Польщею. Це наша місія, коли країна переживає нелегкі часи, представляти її на європейській мистецькій арені, розповідати кожному жителю Євросоюзу якою є Україна талановитою, щирою, щедрою, з багатою спадщиною та гуманітарною! Бургомістр міста Любань, вуйт гміни Дзержонюв та Регіональний центр культури в місті Піла (Польща) запросили на фестиваль, який проходив з 12 серпня по 16 серпня 2023 року.

Кельменеччина - маленька частинка Буковини з її культурою, традиціями, звичаями та обрядами, що заслуговують на те,щоб їх зберігати, відновлювати та примножувати, адже це дивовижний край з надзвичайною природою, родючою землею. Тут живуть та працюють надзвичайно працьовиті та гостинні люди, які знають та вміють гарно співати…Тому в теперішній час, коли росія напала на Україну, знищуючи її культуру, ми повинні якнайбільше знайомити країни світу та Європи з нашою культурою, віднаходити носіїв, щоб підростаюче покоління знало, цінило традиції наших предків з покоління в покоління. І наша культура була «не закрита»,а жива!

Гуманітарна місія залежала від того, як будуть сприймати, не тільки наші пісні, але й кухню. Учасниця проєкту «Смаки Буковини» Інна ПРИСЯЖНЮК - директор БК с. Бурдюг, запрошувала до смачної випічки та наливки.

Аматорський ансамбль пісні і танцю «Розмай» (керівник Володимир ПАЛАМАРЧУК) - це колектив, який складається з трьох формувань: вокального ансамблю (керівник Микола ГАНІН), оркестру народних інструментів (керівник Олексій БАБИН) та хореографічного колективу супутника БНТД с. Комарів (керівник Альона СТРЕЛЬЧУК - директор Світлана КОСТЮК).

Наша поїздка відбулася за сприяння селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА. Виїзд до Польщі відбувся за участі та побажання щасливої дороги і вдалого виступу Романа ДВОРСЬКОГО, заступника селищного голови, Василя КАЧАНА, начальника відділу освіти,культури,молоді та спорту! Від імені всіх учасників поїздки дякуємо Богдану ОЛІЙНИКУ та всім, хто сприяв, допомагав у нашій спільній справі.

Вся поїздка - це одна спільна справа. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!

Дарина СТАНІШЕВСЬКА - методист Центрального Будинку народної творчості та дозвілля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь