Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь у 34 Міжнародному фестивалі "Буковинські зустрічі" (Польща) аматорського ансамблю пісні і танцю "Розмай" Кельменецького центрального будинку народної творчості та дозвілля (частина 1)

Дата: 21.08.2023 15:42
Кількість переглядів: 321

12 серпня о 7.00 год. колектив на чолі з директоркою ЦБНТД Аллою ІЛАШ вирушили в далеку дорогу представляти нашу країну поряд з Румунією, Угорщиною, Польщею. Це наша місія, коли країна переживає нелегкі часи, представляти її на європейській мистецькій арені, розповідати кожному жителю Євросоюзу якою є Україна талановитою, щирою, щедрою, з багатою спадщиною та гуманітарною! Бургомістр міста Любань, вуйт гміни Дзержонюв та Регіональний центр культури в місті Піла (Польща) запросили на фестиваль, який проходив з 12 серпня по 16 серпня 2023 року.

Кельменеччина - маленька частинка Буковини з її культурою, традиціями, звичаями та обрядами, що заслуговують на те,щоб їх зберігати, відновлювати та примножувати, адже це дивовижний край з надзвичайною природою, родючою землею. Тут живуть та працюють надзвичайно працьовиті та гостинні люди, які знають та вміють гарно співати…Тому в теперішній час, коли росія напала на Україну, знищуючи її культуру, ми повинні якнайбільше знайомити країни світу та Європи з нашою культурою, віднаходити носіїв, щоб підростаюче покоління знало, цінило традиції наших предків з покоління в покоління. І наша культура була «не закрита»,а жива!

Гуманітарна місія залежала від того, як будуть сприймати, не тільки наші пісні, але й кухню. Учасниця проєкту «Смаки Буковини» Інна ПРИСЯЖНЮК - директор БК с. Бурдюг, запрошувала до смачної випічки та наливки.

Аматорський ансамбль пісні і танцю «Розмай» (керівник Володимир ПАЛАМАРЧУК) - це колектив, який складається з трьох формувань: вокального ансамблю (керівник Микола ГАНІН), оркестру народних інструментів (керівник Олексій БАБИН) та хореографічного колективу супутника БНТД с. Комарів (керівник Альона СТРЕЛЬЧУК - директор Світлана КОСТЮК).

Наша поїздка відбулася за сприяння селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА. Виїзд до Польщі відбувся за участі та побажання щасливої дороги і вдалого виступу Романа ДВОРСЬКОГО, заступника селищного голови, Василя КАЧАНА, начальника відділу освіти,культури,молоді та спорту! Від імені всіх учасників поїздки дякуємо Богдану ОЛІЙНИКУ та всім, хто сприяв, допомагав у нашій спільній справі.

Вся поїздка - це одна спільна справа. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!

Дарина СТАНІШЕВСЬКА - методист Центрального Будинку народної творчості та дозвілля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь