Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мої рідні Кельменці

Дата: 28.07.2023 11:29
Кількість переглядів: 158

Упродовж кількох останніх тижнів краяни та гості селища облюбували нову локацію на площі Центральній «Я люблю Кельменці». З метою удосконалення центральної візитівки нашої громади, за проєктом змінять межі площі, об’єднавши декілька прилеглих територій: площі, дощок пошани, алеї та площадки перед ЦБНТД. Також Центральна площа стане інклюзивною, без жодних сходів, рівнів чи перепадів. Мешканці й гості різної вікової категорії та з різними потребами проводитимуть з приємністю вільний час. Адже в оновленому центрі Кельменець проводитимуться загальногромадські благодійні ярмарки, урочисті та святкові заходи.

Розпочалися ремонтні роботи із реконструкції центральної площі ще восени минулого року. За проєктом реконструкції площі Центральної, змінять озеленення території та реконструюють дошку пошани. З часом на її місці височітиме стіна пам’яті полеглих Героїв російсько-Української війни.

Упродовж багатьох років мешканці селища нарікали на те, що ніхто нічого не робить в Кельменцях, та з перших днів ремонтних робіт точилися дискусії щодо доцільності використання коштів для ремонту пл. Центральної, у час повномасштабної війни у Державі.

Проте, незважаючи на виклики, що постали минулоріч, представники селищної ради, депутатський корпус та всі працівники виконавчого комітету, на чолі із селищним головою Богданом ОЛІЙНИКОМ, працювали в межах своїх повноважень, забезпечуючи стабільну ситуацію в громаді.

У процесі виконання покладених фінансових завдань, за рахунок коштів селищного бюджету Кельменецької селищної територіальної громади профінансовано 69 бюджетних установ (закладів), на загальну суму 260 млн. 908 тис. 200 грн. Ще двом медичним комунальним некомерційним установам надавалася фінансова підтримка, у сумі 10 млн. 229 тис. 300 грн., для проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії, інших заходів місцевих програм.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої Держави з бюджету селищної ради виділено 3 млн. 107 тис. 200 гри. для покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин А2582 (80-та ОДШБр), А4267 (10-та ОАІПБр) та прикордонних пунктів, на придбання електрообігрівачів та буржуйок військовим частинам, на придбання зимової військової форми одягу для особового складу підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України (військова частина А7035) та видатки на підтримку територіальної оборони.

Звичайно з бюджету селищної територіальної громади селищною радою здійснено низку й інших видатків для якісного функціонування нашої громади, в цілому на 13 млн. 704 тис. 200 грн.

З любов’ю до рідних Кельменців Наталя Драганенко - головний спеціаліст селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь