Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття меморіальної дошки Герою-захиснику Олегу ЛЕХНЯКУ в селі Бабин

Дата: 09.06.2023 14:29
Кількість переглядів: 182

9 червня 2023 року, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому захиснику Олегу ЛЕХНЯКУ у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Бабин, де захисник навчався і формувався як особистість.

Вшанувати світлу пам'ять загиблого Героя та віддати належну шану його великій жертві зібралися рідні Воїна: батьки Степан Ярославович та Надія Богданівна, сестра Оксана ЛЕХНЯК; селищний голова Богдан ОЛІЙНИК; заступник голови районної військової адміністрації Віталій ПОПОВ, начальник групи МТЗ Дністровського РТЦК та СП майор Сергій БАРАБАШ, настоятель Свято-Вознесенського храму Православної церкви України Отець Михайло ЛЕВИЦЬКИЙ, учнівська та педагогічна родина, батьківська громадськість освітнього закладу, волонтери, друзі, знайомі та односельчани Героя-захисника.

Ініціативною групою із встановлення пам’ятної дошки Воїну став педагогічний колектив освітнього закладу на чолі з директором Валентиною ТОЛОШНЯК. На кошти освітян і встановлено меморіал.

Захід організувала і провела заступник директора з виховної роботи Аліна АНДРУЩАК. Ведучі Адріана ГРИГОРИШЕНА та Дмитро БОДЯНЧУК, учні 11 класу, нагадали присутнім про життєвий шлях, який пройшов Олег: навчання, формування та становлення його особистості, що відбувались у стінах школи, а також професійне зростання та виконання громадянського обов’язку – захисту Незалежності України, її територіальної цілісності. Олег віддав своє життя, відбиваючи наступ московитів на Київ та боронячи столицю України від ворогів, на початку російсько-української війни. Нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

Всі присутні згадали Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Настоятель Свято-Вознесенського храму Православної церкви України Отець Михайло ЛЕВИЦЬКИЙ освятив пам’ятну дошку та відправив панахиду за загиблим.

До присутніх звернулися Богдан ОЛІЙНИК та Віталій ПОПОВ, закликали молоде покоління ніколи не забувати, якою ціною Україна здобуває перемогу, пам’ятати Героїв-захисників та бути гідними громадянами своєї Батьківщини.

Сестра Олега, Оксана, згадала щасливі миті дитинства, проведені з братом у стінах школи та звернула увагу на важливість розуміння ситуації в країні, усвідомлення й осмислення уроків історії та закликала шанобливо ставитись до всіх захисників України, які зараз виборюють мирне небо та щасливе майбутнє для всіх наступних поколінь.

Юні читці-декламатори, учні 5 та 8 класів, побажали всім настання довгожданого справедливого миру, перемоги України та повернення всіх захисників, що боронять нашу країну, живими й здоровими у рідні домівки. Духовий оркестр, що був присутнім за сприяння Дністровського РТЦК та СП, здійснював музичний супровід заходу.

Після закінчення урочистої частини родичі загиблого, представники місцевої влади, учнівський та вчительський колективи відвідали могилу Героя та поклали квіти до місця його вічного спочинку.

Аліна АНДРУЩАК - заступник директора з виховної роботи Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села БабинФото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь