Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українська оселя – предмети побут

Дата: 08.06.2023 09:43
Кількість переглядів: 148

З давніх-давен хата – символ родинного вогнища, де зберігаються кращі традиції, що потім переходять у спадок дітям. У Кельменецькій дитячій бібліотеці створений затишний куточок, що символізує українську хату, де витає дух старовини: рушники з льону та коноплі, сорочки, гончарні вироби, домашнє начиння, знаряддя праці.

Бібліотекар Майя Городецька повела дітей-учнів 3-Б класу (класний керівник Ольга Голяк) в захопливий екскурс у минуле «Українська оселя – предмети побуту». Діти з захопленням розглядали предмети домашнього вжитку (глечики, макітри, горнятка, коромисла, кухлі) та дізналися, що для виготовлення побутових речей і знарядь праці використовувались тільки природні матеріали: дерево, глина, солома, льон, коноплі тощо. А з книг, представлених на книжковій виставці «З криниці отчого краю», діти дізнались про традиції, звичаї та побут українського народу. 

Невеличка подорож у давню українську хату дала дітям можливість побачити чим вона багата, які речі домашнього вжитку зберігала.

Завітайте і ви в дитячу бібліотеку, відвідайте народознавчий куточок, щоб зрозуміти, що саме ми повинні зберегти і не забувати, щоб наша українська хата стала для нас оберегом в житті.

Майя Городецька, заступник директора КПБ з питань обслуговування дітей Кельменецька дитяча бібліотека

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь