Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Квітковий рай біля кожного освітнього закладу

Дата: 31.05.2023 08:38
Кількість переглядів: 120

Через війну наші бажання й потреби змінились докорінно, але
в цій боротьбі в кожного з нас своя місія, і кожен з нас герой на своєму фронті, бо ми — це Україна.

Зараз кожен день непередбачуваний: воїни захищають нашу країну, а діти будуть її відбудовувати. Ми маємо виховувати в учнів запас засобів – знань, навичок і ставлення, які допоможуть протистояти будь-яким можливим життєвим труднощам. 

В далекому 2017 році в СЗОШ І-ІІІ ступенів с. Бабин Кельменецької ТГ відкрився гурток робототехніки і розпочала роботу команда міжнародної програми FIRST LEGO League (керівник Кульчак М.В.). На заняттях учні не просто створюють і програмують різні роботехнічні конструкції, а й працюють над різними проєктами. В залежності від теми сезону вивчають та поєднують різні предмети. Під час навчання дотримуються «Основних цінностей» FIRST LEGO League. Одна з них – внесок (ми використовуємо вивчене для покращення нашого світу). Гуртківці завжди шукають можливість зробити щось корисне.

1 листопада 2022 року розпочався благодійний освітній проєкт “Flowers4school“, спрямований на озеленення українських шкіл від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей і покаже їм, що садівництво - це весела справа, яка розвиває в них любов до землі, нашої Батьківщини.

На жаль погодні умови не дозволили висадити цибулини квітів у відкритий ґрунт. Відкладати посадку до весни не можна. Квіти не виростуть, адже їм треба пройти процес охолодження в ґрунті взимку. Тому гуртківці розділили висадку на два етапи.

В грудні висадили квіти в ящички та винесли в холодне приміщення.

Висадка цибулин від Flowers4School  перетворилась у цікавий квест, а кабінет інформатики – в оранжерею. Учні 5, 7 класів самостійно досліджували, висаджували цибулини та підписували ящики з квітами. Будь-який досвід корисний: як позитивний, так і негативний.

В ході програми члени гуртка завітали до своєї першої вчительки Н.В.Боднарюк та її теперішніх вихованців, учнів 3 класу. Ознайомили молодших друзів з різними видами весняних квітів, їх походженням. Перевірили отримані знання за допомогою пазлів і допомогли малечі висадити деякі види квітів.

Перший етап цього чудового проєкту завершено. Інструкції вивчили, клумбу спроектували, рослини посадили. Здобули безцінний досвід, позитивні емоції, корисні практичні вміння та навички.

Другий етап відбувся в березні – висадка розсади на клумби. Весна цього року примхлива, але першого ж теплого березневого дня робота кипіла. Гуртківці разом із старшокласниками та вчителями підготували ділянки, розпушили ґрунт та висадили розсаду первоцвітів. У травні отримали результат: подвір’я школи приваблює різними первоцвітами.

Педагоги та учні СЗОШ І-ІІІ ступенів с. Бабин дякують проєкту “Flowers4School”.

Участь у проєкті Flowers4School — це справжнє свято, в якому діти змогли висадити цибулини тюльпанів, нарцисів, гіацинтів та інших весняних квітів! Це і дотик до живої природи, і відчуття єдиної справи, і любов до прекрасного, попри всі воєнні реалії.

Валентина Толошняк — директор школи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь