Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День миротворців ООН

Дата: 29.05.2023 09:27
Кількість переглядів: 60

«Мир без перебільшення є найціннішим словом у сучасному світі. Ми пишаємося усіма, хто у складі військових контингентів, поліцейських сил та цивільного персоналу місій ООН захищає мир у різних регіонах планети. Низка операцій за участю українців стала справжніми історіями успіху», -

із привітання Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.

Кожного року 29 травня відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.

Запроваджений Головною Асамблеєю ООН у 2002 році аби віддати належне самопожертві і відданості військових у блакитних шоломах, які несуть службу по всьому світу. Він знаменує собою те, що зроблено ООН у різних країнах для полегшення страждань і примирення ворогуючих сторін.

Нинішні миротворчі операції ООН набувають усе складнішого і багатопланового характеру, їхня місія полягає у врегулюванні конфліктів у різних країнах. Часто вони беруть участь у завданнях з відбудови країн, у тому числі після конфліктів, що тривали десятиліттями.

Українські миротворці входять до міжнародних місій із 1992 року. Перше завдання під егідою ООН з відновлення миру наші військові виконували на території колишньої Югославії. За роки участі в міжнародних операціях понад 45 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України виконували в різний час миротворчі завдання у більш ніж у 25 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. Разом з тим, 58 військовослужбовців ЗСУ, на жаль, втратили життя у цих операціях.

Українці добре знають, наскільки важливим є завдання щодо забезпечення сталого миру там, де тривають криваві збройні конфлікти та загарбання чужих територій.

Наталія БІЛОБРИЦЬКА - головний спеціаліст селищної радиФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь