Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День миротворців ООН

Дата: 29.05.2023 09:27
Кількість переглядів: 66

«Мир без перебільшення є найціннішим словом у сучасному світі. Ми пишаємося усіма, хто у складі військових контингентів, поліцейських сил та цивільного персоналу місій ООН захищає мир у різних регіонах планети. Низка операцій за участю українців стала справжніми історіями успіху», -

із привітання Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.

Кожного року 29 травня відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.

Запроваджений Головною Асамблеєю ООН у 2002 році аби віддати належне самопожертві і відданості військових у блакитних шоломах, які несуть службу по всьому світу. Він знаменує собою те, що зроблено ООН у різних країнах для полегшення страждань і примирення ворогуючих сторін.

Нинішні миротворчі операції ООН набувають усе складнішого і багатопланового характеру, їхня місія полягає у врегулюванні конфліктів у різних країнах. Часто вони беруть участь у завданнях з відбудови країн, у тому числі після конфліктів, що тривали десятиліттями.

Українські миротворці входять до міжнародних місій із 1992 року. Перше завдання під егідою ООН з відновлення миру наші військові виконували на території колишньої Югославії. За роки участі в міжнародних операціях понад 45 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України виконували в різний час миротворчі завдання у більш ніж у 25 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. Разом з тим, 58 військовослужбовців ЗСУ, на жаль, втратили життя у цих операціях.

Українці добре знають, наскільки важливим є завдання щодо забезпечення сталого миру там, де тривають криваві збройні конфлікти та загарбання чужих територій.

Наталія БІЛОБРИЦЬКА - головний спеціаліст селищної радиФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь