Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про роботу рятувальників на екскурсії в Чернівцях

Дата: 09.05.2023 17:36
Кількість переглядів: 183

5 травня до музею пожежно-рятувальної справи м.Чернівці завітали учні 9-11 класів Нелиповецького ліцею ОЗЗСО. Фахівці Служби порятунку провели для юних відвідувачів цікаву та пізнавальну екскурсію.

У першому залі музею дітям продемонстрували макети вибухонебезпечних предметів часів минулих Світових воєн, відеоролик, до чого може призвести необачність людей при знаходженні вибухонебезпечних предметів та навчили, як правильно діяти, коли натрапив на підозрілу знахідку.

У кімнаті пам’яті Чорнобиля школярі дізнались про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи та історії про буковинських рятувальників, які були залучені до ліквідації трагедії.

Також учням розповіли про зародження та становлення пожежної служби на території Буковини, про роботу рятувальників зараз. Діти переглянули фото пожежних машин минулих століть, подивилися, як змінювалися з часом форма та бойовий одяг рятувальників, юні відвідувачі із задоволенням приміряли захисні каски та робили в них фото на пам'ять.

Окрім музейних експонатів, діти мали змогу відвідати пожежно-рятувальний підрозділ та ознайомитись із сучасною технікою, яка знаходиться на озброєнні 1 державної пожежно-рятувальної частини.

Головний спеціаліст з питань безпеки в освітньому середовищі відділу освіти, культури та спорту селищної ради Тетяна ПОВЕРЖУК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь