Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ'ЯТНІ ДАТИ. СКОРБОТНІ ДНІ

Дата: 08.05.2023 12:31
Кількість переглядів: 95

І травень знову нагадає історію жахливих днів

8 травня Україна і світ відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні 1939-1945 років. Цей день присвячений пам’яті жертв Другої світової війни та з метою гідного вшанування подвигу українського народу, який разом з іншими народами у складі антигітлерівської коаліції перемогли нацизм. Цей день присвячений пам’яті мільйонів людей, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

До цієї дати в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки було проведено історичний щоденник «І травень знову нагадає історію жахливих днів». Дорослі і діти гортали сторінки історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи. Також було проведено огляд літератури, представленої на виставці-спомині «Перегортає пам'ять сторінки»

На жаль, зараз, як і у роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним ворогом – російським окупантом. Але, ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної Батьківщини.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні. Низький уклін, вічна пам’ять.

Висловлюємо безмежну вдячність усім, хто зараз стоїть на варті Батьківщини зі зброєю в руках захищають свободу і незалежність нашої країни.

Бажаємо всім захисникам міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою вам і вашим родинам.

Яковинчик Наталія – провідний бібліотекар Кельменецької центральної бібліотеки

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь