Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БІЛИМ ЦВІТОМ ОБЛЕТІЛО ЩЕ ОДНЕ ЖИТТЯ…

Дата: 01.05.2023 08:25
Кількість переглядів: 332

За вікном весна… Вже другий рік поспіль для нашої рідної неньки України вона споглядає у чорно-білій пастелі. Не тішить українців ні спів птахів, які повернулися з теплих країв і будують свої гнізда, ні білосніжній цвіт дерев, ні різнобарв’я весняних квітів. 4 лютого 2022 року весь світ для нас потьмянів, і ми не можемо побороти ні тугу, відчай, страх, журбу, які поселилися в наших серцях. Ми дивимося навкруги зовсім іншими очима, продовжуємо жити в надії, віримо і молимось про те, аби до нашого краю більше не прилітали страшні звістки.

Та війна диктує свої реалії. І, на жаль, кожного дня наша країна продовжує втрачати своїх вірних, мужніх, найкращих синів, які, захищаючи рідну Батьківщину, віддають найдорожче, що подарував нам Господь – життя. Адже ненажерливому ворогові абсолютно байдуже, що відбирати його має право лише Творець.

Російські нелюди-загарбники продовжують свою підлу справу – вбивають, катують, гвалтують, знущаються з нашого народу лише за те, що ми народилися українцями.

Так, наші мужні воїни дають рашистам гідну професійну відсіч, але почасти сили нерівні. Тому й повертаються до рідного дому Захисники на вічний спочинок, залишаючись у пам’яті кожного справжніми Героями.

Та навіть поховати і віддати останню шану Герою не завжди є можливим у рідному краї. Адже велика частина українських територій наразі перебуває під окупацією ворога, а звільнені міста і села часто не придатні до життя, бо російські найманці зрівняли все там із землею.

30 квітня на Кельменеччину знову надійшла трагічна звістка – захищаючи рідну країну загинув ще один вірний син нашої держави Плякін Дмитро Дмитрович, 1973 року народження. Важливим аспектом є той факт, що чоловік народився, виріс і проживав у Донецькій області. З початком окупаційних дій російської федерації поселився в Іванівцях. Тут, 14.06.2022 року був призваний Дністровським РТЦК та СП на військову службу по мобілізації. Не ховався, не втікав, не пасував перед труднощами, а відважно і рішуче вирушив на фронт. Майже рік воїн Дмитро запекло боронив територіальну цілісність української держави. Але 18 лютого 2023 року ворожа атака обірвала життя захисника.

Солдат Плякін Дмитро Дмитрович – військовослужбовець ВЧ А4436, стрілець-санітар 1 відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти. Більше двох місяців вважався безвісти зниклим. Проте надія рідних обірвалася у неділю 30 квітня, коли прийшло сповіщення про його загибель.

Кельменеччина висловлює щирі співчуття усім, хто знав, любив, поважав Героя Плякіна Дмитра. Вічна слава, шана і Царство Небесне його душі.

За бажанням рідних поховають Захисника у м. Київ, де проживає рідна сестра загиблого. Проте Кельменеччина завжди пам’ятатиме його ім’я!

Надія Паук. "Рідне слово".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь