Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про пам’яткоохоронну діяльність

Дата: 27.04.2023 17:31
Кількість переглядів: 116

#Про_діяльність_ОМС

Сьогодні, 27 квітня 2023 року, у залі засідань Кельменецької селищної ради, управлінням культури обласної військової адміністрації проведено практичний семінар на тему «Охорона історико–культурної спадщини Буковини у сучасних умовах» для працівників відповідальних за пам’яткоохоронну діяльність у територіальних громадах Дністровського району.

Артур БОШТАН – виконуючий обов’язки начальника управління культури обласної військової адміністрації, у  вступному слові зазначив, що охорона культурної спадщини в сучасних умовах набуває особливого значення. Пам’ятки культурної спадщини є своєрідним літописом життя народу, яскравим та переконливим свідченням його самобутнього розвитку.

Завідувачка відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Тетяна РОМАНОВИЧ ознайомила присутніх із проблемами обліку, охорони, збереження та використання об’єктів культурної спадщини, розташованих у населених пунктах територіальних громад Чернівецької області.

Про організаційно-правові засади діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування Чернівецької області у сфері охорони культурної спадщини на сучасному етапі розповів головний спеціаліст відділу з питань культури і мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури обласної військової адміністрації Денис САЇН.

Старший науковий співробітник відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Альона ПАНЧУК ознайомила із основними аспектами і вимогами при укладанні охоронних договорів на пам’ятки та встановлення режиму використання пам’ятки культурної спадщини.

Директор Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Юрій ПРЕСТУПЕНКО, підсумовуючи проведення практичного семінару, зазначив, що питання охорони культурної спадщини в сучасних умовах набуває особливого значення та перебуває на контролі всіх органів державної та місцевої влади.

Олена КУШНІР – головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь