Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про пам’яткоохоронну діяльність

Дата: 27.04.2023 17:31
Кількість переглядів: 138

#Про_діяльність_ОМС

Сьогодні, 27 квітня 2023 року, у залі засідань Кельменецької селищної ради, управлінням культури обласної військової адміністрації проведено практичний семінар на тему «Охорона історико–культурної спадщини Буковини у сучасних умовах» для працівників відповідальних за пам’яткоохоронну діяльність у територіальних громадах Дністровського району.

Артур БОШТАН – виконуючий обов’язки начальника управління культури обласної військової адміністрації, у  вступному слові зазначив, що охорона культурної спадщини в сучасних умовах набуває особливого значення. Пам’ятки культурної спадщини є своєрідним літописом життя народу, яскравим та переконливим свідченням його самобутнього розвитку.

Завідувачка відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Тетяна РОМАНОВИЧ ознайомила присутніх із проблемами обліку, охорони, збереження та використання об’єктів культурної спадщини, розташованих у населених пунктах територіальних громад Чернівецької області.

Про організаційно-правові засади діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування Чернівецької області у сфері охорони культурної спадщини на сучасному етапі розповів головний спеціаліст відділу з питань культури і мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури обласної військової адміністрації Денис САЇН.

Старший науковий співробітник відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Альона ПАНЧУК ознайомила із основними аспектами і вимогами при укладанні охоронних договорів на пам’ятки та встановлення режиму використання пам’ятки культурної спадщини.

Директор Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Юрій ПРЕСТУПЕНКО, підсумовуючи проведення практичного семінару, зазначив, що питання охорони культурної спадщини в сучасних умовах набуває особливого значення та перебуває на контролі всіх органів державної та місцевої влади.

Олена КУШНІР – головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь