Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТНІ ДАТИ. СКОРБОТНІ ДНІ

Дата: 26.04.2023 11:03
Кількість переглядів: 134

Сьогодні, 26 квітня, в Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, відбулось покладання квітів до Пам'ятного знаку ліквідаторам та потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, за участі селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА та представників Кельменецької селищної ради, Дністровської РВА і Дністровської районної ради. Опісля, працівниками Кельменецькому ЦБНТД організовано вахту пам'яті "Дзвони Чорнобиля", у якій взяли участь заступник селищного голови Дмитро ВЛАСОВ, голова Громадської організації "Чорнобильці Кельменеччини" Володимир БОДЯНЧУК.

До присутніх звернувся начальник Дністровської РВА Віталій ЯКУБЕНКО, який запропонував вшанувати ліквідаторів, яких уже немає із нами, та жертв трагедії хвилиною мовчання. Аліна ШВЕЦЬ продекламувала вірш "Малиновий дзвін", який відгукувався згадкою про ті страшні події. У виконанні народного аматорського вокального ансамблю "Журавка" щемно прозвучала пісня "Моя Україно".

Завдання і виклик для всього цивілізованого світу — не допустити новий Чорнобиль та зупинити ядерний терор. Актуальність теми ядерної безпеки, подвиг ліквідаторів робить ще більш вагомим та глобальним. Щира подяка ліквідаторам за неоціненний подвиг, героїзм і мужність!

Наталія БІЛОБРИЦЬКА - головний спеціаліст селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь