Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТИЖДЕНЬ ДУХОВНОСТІ у закладі дошкільної освіти с. Іванівці

Дата: 21.04.2023 09:55
Кількість переглядів: 228

Віддай людині крихітку себе,

За це душа наповнюється світлом.”

Л.Костенко

У дошкільному віці дитина перебуває у середовищі, яке постійно змушує зіставляти гарне і погане, добре і зле, сумне і радісне, щире і лицемірне, красиве і потворне. Хто ж допоможе їй розібратися у сутності цих понять, у власному «Я»? Звісна річ авторитетні для неї дорослі, які вже мають життєвий досвід батьки та педагоги.

У закладі дошкільної освіти с. Іванівці на протязі тижня було проведено різні види та форми роботи з дітьми та їх батьками з духовно-морального виховання.

Основною метою було плекання духовності української нації, формування особистості на засадах християнської моралі, доброти, людяності, милосердя, чесності, працьовитості, виховання духовно багатої особистості, яка б усвідомлювала свою відповідальність перед Богом, Батьківщиною, народом.
Під час різних режимних моментів і видів діяльності, педагоги формували уявлення в дітей про добро і зло, хороші і погані вчинки, милосердя, прощення, слухняність. Виховували повагу до старших, турботу про молодших, показували моральні зразки поведінки, викликали бажання бути кращими, добрішими, націлювали на неприйняття злих чи недобрих вчинків. На заняттях, у доступній формі педагоги ознайомили дітей з християнськими морально-етичними цінностями Святого письма; виховували у дитячих душах відповідальне ставлення до Батьківщини, ближніх людей, природи, та самих себе.

Дітей знайомили з творами і літературою де духовність і мораль – головна мета. Вчили вірші, прислів’я і приказки народної мудрості, які вчать дітей бути добрими, чуйними, милосердними. Через малюнки діти передавали власні думки і почуття, про щирість і людяність. Для цього використовували біблійні і релігійні твори, в яких чи ненайбільше продемонстровано приклади доброти і відданості, чуйності і бажання бути кращим.

В нашому закладі запроваджено починати робочий день з молитви та хвилин мовчання вшанування пам’яті про загиблих воїнів нашого села.

Вихователі закладу дошкільної освіти знають , що виховуючи чуйних, дбайливих, добрих серцем дітей, держава матиме світле майбутнє. Ми постійно докладаємо зусиль, щоб сформувати високоморальну молодь.

Оскільки, духовне виховання – це постійний процес, який ніколи не доходить до завершення, і формування високоморальної особистості відбувається не тільки під час тематичних Тижнів духовності, моралі чи етики, але в повсякденному житті дошкільників постійно.

Марія Гончарюк. ЗДО с. Іванівці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь