Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТИЖДЕНЬ ДУХОВНОСТІ у закладі дошкільної освіти с. Іванівці

Дата: 21.04.2023 09:55
Кількість переглядів: 265

Віддай людині крихітку себе,

За це душа наповнюється світлом.”

Л.Костенко

У дошкільному віці дитина перебуває у середовищі, яке постійно змушує зіставляти гарне і погане, добре і зле, сумне і радісне, щире і лицемірне, красиве і потворне. Хто ж допоможе їй розібратися у сутності цих понять, у власному «Я»? Звісна річ авторитетні для неї дорослі, які вже мають життєвий досвід батьки та педагоги.

У закладі дошкільної освіти с. Іванівці на протязі тижня було проведено різні види та форми роботи з дітьми та їх батьками з духовно-морального виховання.

Основною метою було плекання духовності української нації, формування особистості на засадах християнської моралі, доброти, людяності, милосердя, чесності, працьовитості, виховання духовно багатої особистості, яка б усвідомлювала свою відповідальність перед Богом, Батьківщиною, народом.
Під час різних режимних моментів і видів діяльності, педагоги формували уявлення в дітей про добро і зло, хороші і погані вчинки, милосердя, прощення, слухняність. Виховували повагу до старших, турботу про молодших, показували моральні зразки поведінки, викликали бажання бути кращими, добрішими, націлювали на неприйняття злих чи недобрих вчинків. На заняттях, у доступній формі педагоги ознайомили дітей з християнськими морально-етичними цінностями Святого письма; виховували у дитячих душах відповідальне ставлення до Батьківщини, ближніх людей, природи, та самих себе.

Дітей знайомили з творами і літературою де духовність і мораль – головна мета. Вчили вірші, прислів’я і приказки народної мудрості, які вчать дітей бути добрими, чуйними, милосердними. Через малюнки діти передавали власні думки і почуття, про щирість і людяність. Для цього використовували біблійні і релігійні твори, в яких чи ненайбільше продемонстровано приклади доброти і відданості, чуйності і бажання бути кращим.

В нашому закладі запроваджено починати робочий день з молитви та хвилин мовчання вшанування пам’яті про загиблих воїнів нашого села.

Вихователі закладу дошкільної освіти знають , що виховуючи чуйних, дбайливих, добрих серцем дітей, держава матиме світле майбутнє. Ми постійно докладаємо зусиль, щоб сформувати високоморальну молодь.

Оскільки, духовне виховання – це постійний процес, який ніколи не доходить до завершення, і формування високоморальної особистості відбувається не тільки під час тематичних Тижнів духовності, моралі чи етики, але в повсякденному житті дошкільників постійно.

Марія Гончарюк. ЗДО с. Іванівці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь