Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії

Дата: 31.03.2023 17:09
Кількість переглядів: 179

#На_освітянській_ниві

31 березня 2023 року відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії ІІ рівня Кельменецької селищної ради, яке у зв’язку із воєнними діями на території України, проведено в режимі онлайн.

Атестація у 2022/2023 навчальному році проходила з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників та відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.12.2010 за № 1255/18550, зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки від 20.12.2011 р. № 1473, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10.01.2012 за № 14/20327, та змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 08.08.2013 №1135.

Протягом міжатестаційного періоду зазначена комісія вивчала педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією освітнього процесу.

Онлайн-сервіс для проведення відеоконференцій Zoom дав можливість провести засідання організовано за дистанційної участі усіх членів атестаційної комісії та педагогічних працівників, які підлягали атестації у 2023 році.

Атестаційна комісія розглянула питання про відповідність займаним посадам 68 педагогічних працівників закладів освіти селищної ради, а також про підтвердження, присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань, підтвердження раніше встановлених тарифних розрядів.

Атестаційна комісія ІІ рівня відзначила, що педагогами закладів освіти селищної ради проводиться серйозна та систематична робота: видана значна кількість методичних посібників, педагоги активно беруть участь у науково-практичних конференціях, вебінарах та семінарах, керують роботою гуртків, готуючи своїх вихованців до участі у науково-практичних конференціях, різноманітних конкурсах, активно впроваджують в освітній процес сучасні методи і практики навчання тощо.

В ході засідання начальник відділу освіти, культури та спорту селищної ради Василь КАЧАН особливу увагу присутніх звернув на особливості освітнього процесу в умовах карантину. Кожен педагог, який атестувався, поділився досвідом щодо навчання учнів з використанням дистанційних технологій, проінформував, які ресурси чи платформи використовує та які ставить завдання на майбутнє.

У засіданні атестаційної комісії взяла участь й голова об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України Кельменецької та Лівинецької територіальних громад Таїсія ПАЛАМАР.

У підсумку засідання члени атестаційної комісії ІІ рівня привітали педагогів громади із успішною атестацією та подякували за результативну роботу.

Аліна Московчук — головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь