Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома жителів Кельменецької територіальної громади та суб’єктів підприємницької діяльності

Дата: 31.03.2023 15:44
Кількість переглядів: 88

На виконання Законів України «Про захист рослин», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про пестициди і агрохімікати», Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 та інших нормативних документів, Кельменецька селищна рада надає інформацію щодо застосування пестицидів:

Роботи з пестицидами у населених пунктах:

- застосування пестицидів для захисту насаджень дозволяється тільки з 22 до 7 години ранку в безвітряну погоду;

- для обробітку індивідуальних садів і городів у межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населення «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні » і доповненнями до нього;

- в межах населеного пункту дозволяється використання апаратури згідно інструкції, яка здійснює тільки дрібно крапельне обприскування.

- в межах населеного пункту суворо заборонено обприскування пестицидами штанговим та вентиляторним методом.

Роботи з пестицидами за межами населеного пункту

Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300 м. Застосування пестицидів у містах і інших населених пунктах з метою захисту зелених насаджень допускається лише у випадках, коли лісогосподарські, біологічні, фізико-механічні і карантинні заходи не дають належного ефекту. Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також у середині густонаселених житлових кварталів. Також, забороняється обробка парків і зелених насаджень в населених пунктах і в радіусі 1000 м навколо них стійкими і високотоксичними пестицидами, а також препаратами, що мають неприємний запах і здатні змінювати колір оточуючих предметів. Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10 години) і вечірні (18-22) при мінімальних висхідних потоках (п.6.1.5. ДСП 8.8.1.2..001-98.).

До відома всіх суб’єктів господарювання – до роботи з пестицидами допускаються особи, що пройшли медичний огляд та навчання і мають відповідні посвідчення та допуск на виконання робіт з пестицидами.

При роботі із засобами захисту рослин слід дотримуватися діючих Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.

Особи, що виконують роботи з пестицидами, зобов’язані використовувати засоби індивідуального захисту (респіратори, комбінезони, рукавиці, інші) суворо дотримуватись правил особистої гігієни. Під час робіт забороняється їсти, пити, курити.

На оброблених ділянках необхідно виставити попереджувальні знаки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь