Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#Разом_до_Перемоги!

Дата: 12.03.2023 17:15
Кількість переглядів: 256

#Разом_до_Перемоги!

 На початку цього тижня стало відомо про організацію чергової доставки гуманітарної допомоги нашим Захисникам на передові позиції фронту. І десятки небайдужих краян з різних куточків нашої громади відгукнулися, долучившись до такої важливої й потрібної акції.

Алла Ілаш - керівник пункту прийому та видачі гумдопомоги в Кельменецькій селищній територіальній громаді, директор ЦБНТД, розповідає, що під керівництвом культпрацівників Валентини Мокрогуз, Світлани Давидної, Лесі Катеринчук, Ангеліни Верлан та старост старостинких округів В'ячеслава Цекала, Юрія Назарова, Віктора Саракуци збір, закупи, виготовлення та організація гумдопомоги відбулася на високому рівні.

До збору коштів на придбання продуктів харчування та засобів гігієни долучилися працівники: Кельменецької селищної ради, Дністровської РВА, Кельменецької райспоживспілки та ФОП Бурла А.В. До заходу долучився й колектив професійного ліцею на чолі з Ярославом Чурою. Волонтери-переселенці з міста Лисичанська, куратор Валерій Бешенко, передали одяг.

Зі слів Світлани Давидної – завідуючої місцевого клубу, жителі с. Браїлівка Нелиповецького старостинського округу організували та приготувала смачні домашні страви: голубці, налисники, котлети, вареники з сиром і картоплею, смачну випічку (печиво, булочки, хліб). А ще за зібрані кошти закупили хлопцям носки, вологі серветки, устілки, цукерки, ліки.

Чаглей Віктор закупив ліки, Головачук Володимир – печиво й булочки, Сушкевич Галина насмажила котлети, Рубан Галина - булочки й печиво, Вістовська Надія - печиво, Гуменюк Альона - налисники, Косташ Лариса - вареники, Бажура Марина - квасолю, Марценюк Даша - пироги, Георгіца Валентина - голубці, Яніогло Ніна - печиво, Бамбуляк Лілія булочки, Ранецька Валентина - випічка, Давидна Ольга - вареники та закрутки. Готували всі вдома з любов’ю і вірою в Перемогу.

Дві Світлани Давидна й Георгіца приготували голубці, спекли домашній хліб та закупили блоки газованої води.

Ангеліна Верлан - завідуюча клубу ст. Ларга, зазначила: "Наш населений пункт маленький, та жителі у нас дуже згуртовані".

За кошти Кирилюка Павла, жителя Америки, придбано для односельчанина Чебана Валерія, який служить на передовій: тепловізор, бронежилет, бінокль та закуплено на суму 1700 грн. парафін. Завдяки чому вдалося виготовити 73 окопні свічки.  

На різні супутні витрати грошову допомогу (500 грн.) надала Ніна Семенко.

Підприємець Юлія Андрущак, долучившись до акції, допомогла у випіканні 70 шт. хліба (1 хлібина коштувала 3 грн).

Кирилюк Галина, Замерзляк Тетяна, Бородакій Наташа, Присяжнюк Тамара, Яблучнікова Клавдія, Лєкар Раїса, Верлан Ангеліна, Єрофєєва Лілія, Єромін Михайло, Дерев‘янко Валерій зібрали закрутки та випічку.

Підприємець Батиренко Галина - 4 упаковки масла.

Валентина Мокрогуз – директор народного дому села Дністрівка, зазначила так: "В селі проживає більшість людей старшого віку і всі, без жодного сумніву, відгукнулися на акцію. А маленькі дністрівці Захисникам передали малюнки: «За Мир у країні!»».

Дністрівчани їжу готували і вдома, і на кухні навчального закладу, і у кафе "Шанс".

Жителі села здавали кошти на придбання засобів гігієни, білизни, продуктів харчавання. Інна Яцишена передала чотири спальні мішки. Транспортні послуги надав Гринько Мар'ян.

Леся Катеринчук - директор Будинку народної творчості та дозвілля села Нелипівці, сказала, що без односельців важко наближати Перемогу, тому й гуртуємося усі разом.

За зібрані 7 800грн. жителями с. Нелипівці придбано необхідні речі для потреб наших Захисників на передовій. Також зібрано різних продуктів для приготування домашніх страв нашим Воїнам. До збору долучилися: Анатолій Горобієвський, Галина Ушицька, Іванна Заїка, Попович Світлана, Мартинюк Марія, Гарний Денис, Григоришена Надія, Берещук Василь, Людмила Каралаш, Оксана Каралаш, Валентина Бурківська, Світлана Семенюк, Ліда Скоробагатова, Інна Рошко, Марія Сороката, Ліда Баюрко, Ольга Буга, Інна Мафтуляк, Леся Катеринчук, Людмила Ясиновська, Людмила Беженар, Тамара Демидовська, Світла Воронюк, Руслана Баюрко,  Іван Демедисюк, Ганна Гуляк,  Колодніцька Валентина, Альбіна Гаврилюк, Наташа Повержук, Наташа Гебрін, Алла Гримаківська, Тетяна Рубан, Інна Лиса, Клавдія Бинда, Марія Вакарчук, Тетяна Козирівська, Людмила Гончарова, Ніна Гордич, Іван Сторощук, Ганна Пархоменко, Людмила Катриніна, Валерій Харкавлюк, Василь Урсул, Надія Гарюк, Тетяна Горобець, Ігор Вакарчук, Наташа Боднар, Наталка Комерзан, Наташа Клец, Наташа Шотропа, Катерина Марійчук, Маргарита Колесник, учні та педагоги Нелиповецького ліцею.

Учні 2 класу придбали і передали ліки, чай, каву, шкарпетки, білизну. 

Приготували: голубці, котлети, бендерики з м'ясом, сиром та капустою, салати Олів’є та з червоного бурячка, сало для бутербродів, квашені огірки та капусту, домашні випічку та хліб, цукерки, яблука, сушениці, мед.

Більша частина страв готувалася на кухні дошкільного закладу села, дякуємо директорці та персоналу садочка за допомогу. Також деякі ґаздині готували самостійно і вже готові страви передали до загального збору.

Нелипівчани також передали окопні свічки та дитячі малюнки й листи вдячності та підтримки. 

До Нелипівців приєдналися й дівчата з с. Лукачани: Валентина Ткач, Вікторія Ткачук та Ніна Руда. Вони приготували голубці, домашню випічку, солодощі, передали макарони швидкого приготування та шкарпетки. 

До великої толоки долучилися й жителі с. Іванівці, дирекція, вчителі, учні та працівники місцевої школи. Іванівчани висловлюють щиру вдячність за активну громадську позицію всім організаторам, добровольцям, представникам селищної ради й РВА та священнику ПЦУ отцю Петру.

Допомогли із пальним Свирида Іван, Ілаш Денис, Усатий Анатолій.

Заробітчанка, наша землячка, Бешлей Галина передала ліки на суму 800 євро для лікарні м. Дружківка. Побережник Руслан передав цигарки та консервацію, Маланчук Дмитро вже вкотре придбав генератор нашим Захисникам!

У супроводі Богдана Олійника - селищного голови, Віталія Якубенка - голови Дністровської РВА, й отця ПЦУ Петра доставку гумдопомоги здійснюють волонтери Ігор Солодюк, Анатолій Мітітюк та Микола Рингач.

В єдності наша сила! Не зупиняймося, продовжуймо працювати, підтримувати і допомагати! Разом до Перемоги! Слава Україні! Захисникам Слава!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь