Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання атестаційної комісії

Дата: 23.02.2023 15:00
Кількість переглядів: 206

23 лютого 2023 року відбулося чергове засідання атестаційної комісії ІІ рівня Кельменецької селищної ради, на якому розглядалися актуальні питання атестації педагогічних працівників закладів освіти селищної ради.

Василь КАЧАН — начальник відділу освіти, культури та спорту селищної ради, член атестаційної комісії ІІ рівня, зосередив увагу присутніх на загальних вимогах до атестації педагогів, як системи заходів, спрямованих на стимулювання підвищення їх професійної компетентності, підкреслив необхідність дотримання вимог діючого Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Також, зауважив, що атестація педагогічних працівників у закладах освіти селищної ради проводиться планово, що відображено в перспективних планах атестації педпрацівників на 5 років, впоточному плануванні по атестації на навчальний рік. У разі виникнення змін до планів своєчасно вносяться відповідні корективи.

Аліна МОСКОВЧУК — головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту селищної ради, секретар атестаційної комісії, презентувала на засіданні питання проведення атестації педагогічних працівників відповідно до законодавства, що змінюється та питання організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Члени атестаційної комісії: директори середньої ЗОШ І-ІІ ступенів с.Мошанець Віра КОРЖУК, середньої ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Бабин Валентина ТОЛОШНЯК, Вороновицького НВК Ірена ПОЛЬСЬКА, методист Кельменецького ДЮЦ Валентина ЦИГАНЮК, директор ЗДО №2 смт Кельменці Алла РУДА, поділилися досвідом роботи з питання вивчення членами атестаційної комісії системи роботи педагогічних працівників, які атестуються. Так, Ірена ПОЛЬСЬКА та Віра КОРЖУК наголосили на тому, що вивчення діяльності педагога та досвіду його роботи у закладі освіти в міжатестаційний період відбувається у межах внутрішньої системи забезпечення якості освіти, що допомагає простежити систему кожного педагога і зробити на основі такого вивчення висновки, поліпшувати якість та ефективність роботи педагогів. Валентина ЦИГАНЮК акцентувала увагу присутніх на питанні вивчення під час атестації рейтингу атестуючих серед колег, батьків, учнів.

Приємно те, що рівень професіоналізму, педагогічної культури та фахова майстерність педагогів щорічно оцінюється високим балом. Алла РУДА відмітила, що у їхньому закладі освіти практикуються колективні перегляди різноманітних форм роботи педагогів, що атестуються, відкриті заняття, бінарні заняття тощо.

Завершилося засідання обговоренням статей проєкту нового Положення про атестацію педагогічних працівників, яке затверджено наказом МОН України від 09.09.2022 №805 (наказ №805 набирає чинності з 01.09.2023) у порівнянні з чинним Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників.

Аліна МОСКОВЧУК — головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь