Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ридало небо, рвалося на двоє, бо ще не бачило подібної борні

Дата: 22.02.2023 17:40
Кількість переглядів: 161

Сьогодні над Україною кружляють темні хмари лихоліття. Чорні сили хочуть розірвати на частини нашу державу, забрати в нас мирне щасливе життя. 24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. Російські війська здійснили масовану повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний військовий наступ. Десятки тисяч людей за покликом серця взяли зброю в руки й стали на захист рідної землі. Волелюбні нащадки козацького роду з чистими душами та добрими серцями стійко боронять нашу свободу на сході України.

Ще недавно ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту.

Про трагічні події в Україні, про українських воїнів, які самовіддано й мужньо захищають українську землю, про наших земляків, які своїми руками тримають крихкий східний кордон України розповіла бібліотекар дитячої бібліотеки Роза Борденюк учням 5-Б класу (класний керівник Ірина Білобрицька) на патріотичній годині «Ридало небо, рвалося на двоє, бо ще не бачило подібної борні». А бібліотекар Майя Городецька ознайомила присутніх з літературою, представленою на книжковій виставці «Незламний дух – безсмертний подвиг». До цього заходу діти підготували літературну композицію патріотичних віршів, співали Гімн України під акомпанемент Дмитра Білого та прослухали пісню у виконанні Поліни Перепічки про рідну країну.

Ми серцем і душею з тими, хто у ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя задля нашого щасливого майбутнього. І віримо, що для нашої країни обов’язково настане світла мить. Ми обов’язково переможемо. Україна підніметься з руїн, стане ще сильнішою, ще могутнішою, ще красивішою.

Майя Городецька, заступник директора КУ з питань обслуговування дітей

Кельменецька дитяча бібліотека

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь