Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 22.02.2023 10:25
Кількість переглядів: 283

     У вівторок, 21 лютого, у залі засідань Кельменецької селищної ради відбулася чергова, 29, сесія Кельменецької селищної ради восьмого скликання під головуванням селищного голови Богдана Олійника, за участі більшої половини складу ради, керівників комунальних установ громади, заступників та секретаря голови селищної ради, представників підприємств та організацій, які провадять свою діяльність на території громади.
     Оскільки у новому 2023 році це перше засідання сесії, то й питань, які потребували прийняття рішень, виявилося майже шість десятків. Переважна більшість із них були розглянуті на засіданнях профільних комісій і, відповідно, не потребували додаткового обговорення безпосередньо в ході пленарного засідання. З них одноголосно були прийняті позитивні рішення. Це, зокрема, питання, які стосувалися слухання інформацій керівників установ, що діють  на ериторії Кельменецької ТГ про діяльність очолюваних ними організацій; питання, у яких надавалася інформація про виконання Комплексних програм Кельменецької селищної ради та інші. Також депутатами підтримано рішення з питань, у яких пропонувалося затвердити нові Комплексні програми, внесено зміни до окремих рішень, прийнятих на минулих сесіях Кельменецької селищної ради, уточнено показники бюджету Кельменецької територіальної громади на 2023 рік.
    Крім того, депутати підтримали проєкти рішень із таких питань: "Про дострокове припинення повноважень депутата Кельменецької селищної ради Олександра Лупанчука" та "Про дострокове припинення повноважень старости Бабинського старостинського округу та звільнення старости Віктора Григорошенка" (за власним бажанням); "Про підписання меморандуму "Про взаєморозуміння щодо налагодження побратимських відносин та співпрацю між Кельменецькою селищною територіальною громадою Дністровського району Чернівецької області, Україна, та Гміна Глогувек, Польща".
    Попри те, були й питання, які викликали жваві обговорення. Серед них, наприклад, питання "Про звіти про роботу заступників селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади. Зокрема вони стосувалися роботи таких комунальних підприємств, як КНП "Кельменецька багатопрофільна лікарня" та КНП "Кельменецький центр ПМСД" у частині збереження мережі медичних закладів краю та  вжиття заходів щодо збільшення числа зареєстрованих пацієнтів. Як зазначали депутати  під час обговорення, ведмежу послугу в цьому плані зіграв проєкт "Лікарі світу. Україна-Греція", оскільки під час його реалізації в населених пунктах громади виїзний прийом громадян здійснювали лікарі Хотинської лікарні. Це призвело до того, що частина населення нашої громади наразі продовжують отримувати медичну допомогу вже у  лікарів Хотинських медичних установ. Також було наголошено на тому, що працівникам медичних закладів Кельменеччини потрібно професійніше ставитися до своїх прямих обов'язків, адже сьогодні пацієнт має право обирати саме того лікаря, який надає якісну, кваліфіковану допомогу. Попри  це було відмічено й те, що на сьогодні КНП "Кельменецька багатопрофільна лікарня" нарощує технічний потенціал і робить все для того, аби жителі громади мали можливість отримувати якомога більшу кількість медичних послуг на місці.
     Також депутат Ілля Бурла підняв питання, що стосувалося оплати за харчування дітей у Кельменецькому ліцеї – опорному закладі і запропонував, аби серед батьківської громади було оприлюднено рахунки, на які вони б самі могли вносити кошти за харчування своєї дитини.
Також прозвучала пропозиція-вимога щодо приведення до належного санітарного стану громадських вбиралень на території смт.Кельменці.
    Ще одним, досить обговорюваним питанням, у якому заслуховувався "Звіт про роботу Кельменецького ВУЖКГ". Так до проєкту запропонованого рішення комісією з питань промисловості, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв'язку та управління об'єктами комунальної власності було внесено ряд пропозицій:
- підготувати розрахунок собівартості послуг та робіт, що надаються Кельменецьким ВУЖКГ, та подати на чергове засідання постійної комісії;
- у населених пунктах громади спільно зі старостами вжити заходів із виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, на яких розташовані сміттєзвалища твердих та інших побутових відходів;
- приведення діючих тарифів до економічно обгрунтованого рівня шляхом встановлення скоригованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів у зв'язку із підвищенням цін на електроенергію, збільшенням витрат на оплату праці та витрат, пов'язаних зі сплатою обов'язкових платежів та зборів;
- забезпечити належний санітарний стан та благоустрій всієї території Кельменецької територіальної громади.
     Автор: Надія ПАУК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь