Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартувала подача документів на мікрогранти в рамках урядової програми єРобота

Дата: 03.02.2023 10:14
Кількість переглядів: 92

З лютого 2023 року стартувала подача документів на мікрогранти в рамках урядової програми єРобота. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. Обов'язковою умовою є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранту.

  • У січні 2023 року внесені зміни до чинного законодавства, які розширюють перелік напрямів витрат коштів, джерела фінансування, удосконалено процедуру надання коштів Державною службою зайнятості, критеріїв оцінювання бізнес-плану та проведення моніторингу та контролю за додержанням умов договору, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Мікрогранти надаються для покриття таких напрямів витрат:

  • придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженнюдо виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

  • закупівля ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (такі витрати повинні становити сумарно не більше 50 відсотків розміру мікрогранту);

  • послуги маркетингу та реклами (такі витрати повинні становити не більше 10 відсотків розміру мікрогранту);

  • орендна плата за нежитлове приміщення (такі витрати повинні становити не більше 25 відсотків розміру мікрогранту);

  • орендна плата за обладнання (такі витрати повинні становити не більше 10 відсотків розміру мікрогранту);

  • лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (такі витрати повинні становити не більше 50 відсотків загального розміру мікрогранту);

  • використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Прийом документів по першій хвилі триватиме з 01 по 12 лютого через портал «Дія». Всього у 2023 році передбачено 20 хвиль. Детальніше про умови отримання мікрогранту на сайті Державного центру зайнятості.  

Нагадаємо, у Чернівецькій області за 2022 рік прийнято 132 позитивні рішення щодо виділення грантових коштів в рамках урядової програми «єРобота».

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

Відділ організаційно-інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь