Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Тротуар”, “узбіччя”, “шляхопровід” тепер в тестових питаннях теоретичного іспиту

Дата: 30.01.2023 12:45
Кількість переглядів: 82

Відбулось оновлення першого розділу тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС. Зміни відбулись через те, що цей розділ повною мірою не охоплював часто вживані та звичні водіям і пішоходам терміни. 

Тепер тестові питання першого розділу складаються із 79 питань. Раніше їх було тут 38.  “Оскільки кількість збільшилась, то можна припустити, що це ускладнення. Проте навпаки, тестові запитання тепер сформульовані простіше” – зазначає начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський.

Зокрема в питаннях першого розділу з’явились тести на перевірку знань таких простих термінів як: “тротуар”, “узбіччя”, “велосипедна смуга”, “велосипедна доріжка”, “шляхопровід”, “естакада”, “розподільна смуга” тощо.

Водночас деякі зміни є технічними. Наприклад, у тексті Правил дорожнього руху тепер замість “працівник поліції” і, відповідно, у тексті екзаменаційних білетів теж тепер вживається “поліцейський”, а замість “інвалід” — “водій з інвалідністю”. 

Змін зазнав також вигляд розподільного знаку водій з інвалідністю. Тепер він уніфікований із дорожніми знаками Європейського Союзу. З цими змінами Правил дорожнього руху можна ознайомитись в Постанові КМУ №1376.

Також оновився алгоритм відображення варіантів відповідей у екзаменаційних білетах. Тепер усі варіанти відповідей будуть у випадковому порядку. Тобто, з урахуванням рандомного вибору послідовності варіантів відповідей до тестових питань. Це означає, що завчити комбінації правильних відповідей типу 1. — б), 2 — в) не вийде, бо ніхто не може спрогнозувати їх відображення на екрані у певного кандидата у водії. При цьому правила складання самого іспиту в сервісному центрі МВС не змінювались.” – пояснює Василь Душинський.

Теоретичний іспит зі знань Правил дорожнього руху в сервісному центрі МВС, як і раніше: містить 20 запитань. На нього у кожного кандидата є 20 хв на відповіді та можна припуститись не більше двох помилок. Питання розподіляються за таким принципом:

  • 10  — про правила дорожнього руху;

  • 4 — з основ безпеки руху;

  • 4 — про будову та експлуатацію транспортного засобу відповідної категорії;

  • 2 — про надання першої домедичної допомоги.

Пройти тест на знання правил дорожнього руху можна у тренажері на офіційному сайті Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області в розділі Онлайн-тренажер перевірки знань ПДР.

З повагою прес-служба РСЦ ГСЦ МВС в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь