Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА з нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 07:43
Кількість переглядів: 118

У роки «Великої катастрофи», як ще називають Голокост, німецькі нацисти разом із союзниками масово знищили приблизно 6 мільйонів євреїв, чверть всіх циган світу, 10% поляків, тисячі психічно хворих людей, інвалідів, непрацездатних, гомосексуалів, приблизно 3 мільйони радянських (включаючи українських) військовополонених та всіх, кого нацисти вважали "неповноцінним". Це спільна трагедія людей усіх національностей.

День пам'яті жертв Голокосту встановлений у 2005 році Генеральною Асамблеєю ООН. Резолюцію про встановлення цього дня підписала також й Україна. Метою запровадження цієї трагічної і пам’ятної дати є попередження людства про небезпеку, яку несе у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість. Та не пройшло 10 років з дня підписання документа, як на території нашої Держави, у центрі Європи, осатанілий сусід впродовж 8 років сіє злочини проти людяності. Терор рашистів протягом останніх 11 місяців на територій України, на відміну геноциду нацистів, значно пекельніший.

У День пам’яті в скорботі схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події Другої світової війни та неоголошеної війни московії проти України. Приєднуємося до загальної печалі й висловлюємо слова співчуття всім нашим сучасникам, хто пожинає плоди жорстокості нелюда.

Відповідальність за терор понесе кожен до нього причетний.

Пам'ятаймо кожен день геноциду нашого народу. Не здаваймося, об'єднуймося та торуймо шлях до нашої Перемоги!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь