Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БІЛЬШЕ СОРОКА ПИТАНЬ РОЗГЛЯНУТО ДЕПУТАТАМИ НА ЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 20.12.2022 17:36
Кількість переглядів: 165

Добігає кінця 2022 рік. Він був непростим для кожного українця зокрема і для представників органів виконавчої та законодавчої влад загалом. Адже від їхньої роботи, прийнятих рішень, організації тих чи інших нагальних заходів подекуди напряму залежав добробут громадян.
Проте всі вистояли і продовжують працювати із поглядом у майбутнє і надією на перемогу.
І як би не було важко, ідуть у ногу із часом. А час диктує свої правила. Тому стояти на місці не можна. Потрібно рухатися вперед.
Саме з такою метою двадцятого грудня відбулось пленарне засідання двадцять восьмої сесії Кельменецької селищної ради восьмого скликання під головуванням селищного голови Богдана Олійника, за участі заступників селищного голови, представників структурних підрозділів селищної ради, керівників комунальних та інших установ, що провадять свою діяльність на території громади.
Перед початком роботи сесії Богдан Олійник, як завжди, подякував усім захисникам, які сьогодні боронять нашу державу від російського агресора на передовій, а також запропонував присутнім вшанувати пам'ять про полеглих у бою Захисників-земляків хвилиною мовчання.
Оскільки це, напевно, було останнє засідання сесії в цьому році, то на розгляд депутатів було винесено більше сорока питань.
Всі вони попередньо були обговорені на засіданнях профільних комісій, тому переважна більшість із них не потребували додаткового обговорення. Щоправда під час голосування проєктів рішень з окремих питань, за рішеннями комісій, було внесено певні пропозиції та  поправки.
Так, зі Звітом селищного  голови «Про діяльність виконавчих органів ради в 2022 році» і депутати, і кожен бажаючий, мали змогу ознайомитись на сайті селищної ради.
Крім того, депутатами було затверджено «Звіт про виконання селищного бюджету Кельменецької селищної територіальної громади за 9 місяців 2022 року»; прийнято «селищний бюджет Кельменецької територіальної громади на 2023 рік» та «План роботи Кельменецької селищної ради на 2023 рік»; заслухано інформації спеціалістів про виконання ряду комплексних програм, що діяли у 2022 році; розглянуто ряд питань, що стосуються сфери земельних відносин»; затверджено перелік платних послуг, що має право надавати КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня; затверджено фінансові плани КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня» та КНП «Кельменецький центр ЗПСМ» та інші.
Найбільш дискусійним, вже традиційно, виявилося питання «Різне». У ході його розгляду депутати надавали окремі пропозиції, які, за підтримки сесії, приймалися протокольним рішенням.
Так, за пропозицією Іллі Бури протокольно прийнято рішення розробити до наступної сесії  Програму по боротьбі з розмноженням безпритульних собак на території громади (забезпечити заходи із їх стерилізації), передбачити на це відповідні кошти, а також внести відповідні зміни до бюджету на 2023 рік.
Депутат Ігор Солодюк вкотре порушив питання щодо відсутності в селі медичного працівника, що спричинило тимчасове закриття місцевого ФАПу. Бернове – віддалений населений пункт, тому це велика проблема для його мешканців, яка не вирішується вже тривалий час.
На жаль, за інформацією директора КНП «Кельменецький центр ПМСД» Дмитра Дмитрука,  для роботи Бернівського ФАПу передбачено лише пів ставки, тому керівництво центру не може знайти кваліфікованого працівника, який би погодився працювати на таких умовах.
Галина Слухінська звернулася до присутніх з приводу багаточисельних звернень громадян селища Кельменці щодо урегулювання справедливого підходу до відключення  усіх споживачів від електропостачання. Бо ситуація, яка склалася наразі, нагнітає обставини і породжує обурення серед окремих громадян.
Надія ПАУК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь