Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС!

Дата: 14.12.2022 07:31
Кількість переглядів: 107

Не стихає відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Родюча чорнобильська земля стала «зоною», непридатною для життя місцевістю; 3,5 мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків, 10 відсотків території зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей які врятували майбутнє для своїх нащадків та віддали свої життя і здоров’я заради спасіння нашої землі.

Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на безпечне довкілля в країні і відродження життя в зоні відчуження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох громадян, які вже у перші години страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом - радіацією.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.

Шановні ліквідатори! Сердечно дякуємо вам за жертовний подвиг. Бажаємо всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добробуту й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи, та гідна підтримка зі сторони держави!

З повагою селищний голова Богдан ОЛІЙНИК та голова ГО “Чорнобильці Кельменеччини” Володимир БОДЯНЧУК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь