Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС!

Дата: 14.12.2022 07:31
Кількість переглядів: 123

Не стихає відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС. Родюча чорнобильська земля стала «зоною», непридатною для життя місцевістю; 3,5 мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків, 10 відсотків території зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей які врятували майбутнє для своїх нащадків та віддали свої життя і здоров’я заради спасіння нашої землі.

Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на безпечне довкілля в країні і відродження життя в зоні відчуження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох громадян, які вже у перші години страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом - радіацією.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.

Шановні ліквідатори! Сердечно дякуємо вам за жертовний подвиг. Бажаємо всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добробуту й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи, та гідна підтримка зі сторони держави!

З повагою селищний голова Богдан ОЛІЙНИК та голова ГО “Чорнобильці Кельменеччини” Володимир БОДЯНЧУК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь