Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 листопада — День пам'яті жертв Голодомору в Україні

Дата: 26.11.2022 00:01
Кількість переглядів: 125

Схилімо голови в жалобі та запалімо о 16 год. свічу пам’яті

У ХХ столітті українці пережили три страшних періоди великого горя — знищення корінного українського населення з ознаками етнічної чисткитри голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років.

Документи, присвячені дослідженню подій масового голоду і геноциду українців, спричинених та організованих російсько- більшовицькою (комуністичною) диктатурою.

1921–1923 роки – масовий голод у південних областях України, спричинений вивезенням хліба радянською росією, на тлі посухи та неврожаю на Кубані та Поволжі.

1932–1933 – геноцид українців, масовий злочин, навмисно організований керівництвом вкп(б) та урядом срср, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР.

1946–1947 – масовий голод (третій голодомор), який влаштувала народам СРСР російсько-більшовицька (комуністична) диктатура, був спричинений не так повоєнним неврожаєм, як спланованою акцією з метою забрати в селян залишки зерна і продати чи подарувати його братнім режимам у соціалістичному таборі.

Сьогоднішнє відзначення голодомору – не історична данина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління.

Шановні краяни.

Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо о 16 год. свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

З повагою селищний голова Богдан ОЛІЙНИК.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь