Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для Буковини суттєво обмежили споживання електрики

Дата: 18.11.2022 08:53
Кількість переглядів: 93

По Чернівецькій області та багатьох інших регіонах НЕК Укренерго запроваджує погодинні відключення разом з аварійними, іншими словами – екстренні. Тобто, як і раніше відключення споживачів відбуваються за сформованими групами, проте гарантувати дотримання конкретного погодинного графіку відключень наразі немає змоги, пише molbuk.ua.

"Оскільки ситуація на сьогодні в енергосистемі – надзвичайна, диспетчери Укренерго в режимі реального часу реагують на роботу енергосистеми: якщо у конкретному регіоні виникає дисбаланс, він віддає команду обленерго застосувати конкретні обсяги потужностей. Обленерго у свою чергу мають до 15 хвилин, щоб відключити одну-дві чи більше груп споживачів, щоб знизити потрібні обсяги споживання. За таких умов неможливо передбачити, які саме групи і як довго будуть відключені, тобто запланувати графіки відключень і їх дотриматися фізично неможливо", - пояснюють у "Чернівціобленерго".

Ще одне питання, яке дуже турбує буковинців, чому відключили електроенергію у мене, а в сусіда є світло? Це залежить від того, від яких ліній живляться приміщення.

"Електромережа побудована так, що два сусідні будинки можуть живитися від різних ліній, відповідно й потрапляють вони у різний час на відключення. Або одна з них взагалі не потрапляє під відключення, бо на цій лінії живиться об’єкт критичної інфраструктури: лікарня, пожежна служба, водоканал, тепломережа, сервера зв’язку, органи правопорядку, МНС та інші важливі об’єкти, які забезпечують життєдіяльність регіону.
Крім того, світло може бути і там, де суб’єкти господарювання (магазини, ресторани, житлові комплекси) або приватні особи мають особисті генератори, які забезпечують автономну подачу електроенергії", - зазначають у "Чернівціобленерго".

Раніше в Чернівціобленерго повідомили, що для Буковини суттєво обмежили споживання електрики.

Також в обленерго пояснили, чи можуть регулювати графіки відключень світла на Буковині.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь