Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФГ «УКРАГРО» ПРАЦЮЄ НА ПЕРСПЕКТИВУ

Дата: 17.11.2022 16:04
Кількість переглядів: 191

На базі фермерського господарство «Украгро» (засновник Віктор Недільський ) у селі Бузовиця паралельно із потужним елеватором, що діє на станції Ларга, донедавна працювала сушарка зернових культур на блакитному паливі.

Проаналізувавши всі за та проти, представники господарства вирішили спробувати впровадити дещо інший принцип сушарки.

Загальна потужність переобладнаної сушарки – близько 500 тонн зерна на добу. Залежно від вологості самого збіжжя та інших чинників.

Як зазначив директор ФГ «Украгро» В'ячеслав Сіненко, їхнє господарство відкрите для співпраці – тобто вони прийматимуть на обробку зерно і від колег-фермерів. Важливим є той факт, що кінцева вартість сушіння сільгоспкультур за даною технологією здешевлює її вартість у три рази. Тож робота сушарки наразі є не лише екологічно чистою, а й фінансово вигідною як для самих засновників фермерського господарства, так і для інших аграріїв, які співпрацюють чи мають намір співпрацювати з «Украгро».

Урочисте відкриття, а також детальне ознайомлення із роботою підприємства відбулося 10 листопада. Серед запрошених – голова Кельменецької територіальної громади Богдан Олійник, староста Бузовицькго старостинського округу Тетяна Перчук, колеги-аграрії з Кельменеччини, Сокирянщини, Хотинщини, сусідніх Молдови та Румунії.

Право перерізати «червону» стрічку надали директору підприємства В'ячеславу Сіненку та старості села Бузовиця Тетяні Перчук.

Всі гості неабияк захоплювалися впровадженням нових технологій, вітали підприємливих господарів із таким успішним проєктом, а також висловлювали сподівання і надію на співпрацю.

Надія Паук. Фото авторки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь