Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ – ЗРУЧНИЙ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ДОКУМЕНТ СУЧАСНОГО ЗРАЗКА 

Дата: 14.10.2022 16:02
Кількість переглядів: 123

Більшість українських пенсіонерів користується документом сучасного формату - електронним пенсійним посвідченням, яке має чимало переваг порівняно з документом старого зразка.

? Таке посвідчення поєднує функції банківської картки, на яку надходять пенсійні виплати та за допомогою якої можна здійснювати фінансові розрахунки, і посвідчення особи з відповідними персональними даними.

? Персональна інформація про власника електронного пенсійного посвідчення надійно захищена, так само як і кошти, що зберігаються на картковому рахунку. З електронного  гаманця неможливо викрасти гроші, навіть у випадку викрадення самого посвідчення пенсіонер має можливість оперативно заблокувати картку, безкоштовно зателефонувавши  до банку. Власники електронних пенсійних посвідчень можуть бути впевненими у безпеці своїх грошей навіть більше, ніж зберігаючи гроші вдома. Пластикове посвідчення практичне у використанні: завдяки компактному розміру легко поміщається в гаманці, з часом не протирається і стійке проти зовнішніх ушкоджень.

 ? Карткою зручно розраховуватись через термінали  в магазинах, аптеках, здійснювати різноманітні банківські операції та безготівкові платежі чи поповнювати готівковими коштами карткові рахунки. Також можна оперативно сплатити комунальні послуги - як через термінал, так і в режимі онлайн, не виходячи з дому. Електронне посвідчення, як і класичне паперове, надає право власникові користуватись усіма пільгами, які належать йому як пенсіонеров

і.? Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, який офіційно ідентифікує особу його власника, тому пенсіонер, не виходячи з дому, може повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами - подавати заяви та отримувати в електронному вигляді необхідні документи від державних органів, у тому числі органів Пенсійного фонду. Авторизувавшись на вебпорталі електронних послуг  Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/), може отримувати  відомості з власної пенсійної справи, дізнаватися про здійснені нарахування та перерахунки, подавати заяви і звернення, запити на формування потрібних довідок та отримувати їх в електронному вигляді, тобто користуватись усім спектром наявних послуг.

? Переваги електронного пенсійного посвідчення очевидні: це зручність та практичність, надійна захищеність персональних даних та коштів, багатофункціональність та широкі можливості використання державних електронних сервісів. А ще такий документ доступний у мобільному за стосунку "ДіЯ", що позбавляє необхідності носити його із собою.

?  Хто може отримати ЕПП

Будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на електронний формат пенсійного посвідчення не є обов’язковим, раніше видані паперові залишаються чинними.

?  Як отримати ЕПП

Для отримання модернізованого пенсійного документа можна подати до найближчого територіального органу Пенсійного фонду відповідну заяву або ж замовити його виготовлення через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua), авторизувавшись на цьому сервісі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, системи GOV.IDабо з використанням сервісу Дія.Підпис. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь