Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З нагоди Дня захисників і захисниць

Дата: 14.10.2022 12:42
Кількість переглядів: 138

14 жовтня відзначають одразу чотири величних свята ? День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України. Та символічно, що саме сьогодні 80-та річниця утворення Української повстанської армії.

З нагоди вищезгаданих подій, на Центральній площі селища Кельменці відбулись урочистості та церемонія підняття Державного прапора України. До присутніх звернувся селищний голова Богдан ОЛІЙНИК. Усіх земляків, які загинули у війні із росією, згадали поіменно та хвилиною мовчання.

В пам'ять про тих, хто більше ніколи не повернуться і навіки закарбуються у пам’яті героями, прозвучала давня бессарабська пісня «Ой у полі верба» у виконанні Миколи Ганіна та Володимира Паламарчука.

Опісля, від вдячних кельменчан та жителів громади лягли квіти до меморіальних дощок учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході України Олександру Паламарю та Сергію Ковальчуку, Героїв Небесної Сотні та до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

Під звуки Гімну України, гордо та величаво над площею замайорів Державний прапор України.

Наші захисники та захисниці гідно та мужньо виконують свій обов’язок, повертаючи на тимчасово окуповані території наш стяг. Молимось за них та чекаємо із перемогою вдома. Саме тому так щемно та проникливо прозвучала пісня «Чекай» у виконанні Олексія Бабина, адже вона як ніколи на часі.

Якби важко не було, скільки б не було потрачено сил – твердо і без всіляких компромісів стверджуємо – Україна переможе! Саме під таким гаслом виконувалась пісня учасників Вокального тріо Центрального будинку народної творчості та дозвілля.

Наприкінці заходу, коли ведуча Наталія Білобрицька говорила про мир у державі та віру у наших захисників і захисниць, у небі пролітали лелеки і сонце було їхнім дороговказом, осяявши всіх навколо. Ми глибоко переконані, що це до хороших та позитивних новин для України. Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Слава Україні!

Наталія Білобрицька – провідний методист Кельменецького ЦБНТД.

ФОТО: Аліси Руснак

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь